Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Čarobni mirisi

Čarobni mirisi 5 parfema koji mirišu na đumbir za sve one koji proljeće žele dočekati netipičnim notama

Od dizajnerskih do niche opcija

FOTO: tmg creative

Proljeće samo što nije stiglo, a s njime i potreba da naše teške, guste parfeme ostavimo po strani do jeseni. Vrijeme je za laganije mirisne kompozicije, a pored cvijeća, citrusa i zelenog čaja, tu su još neke note na koje vrijedi obratiti pažnju. Ako ste spremni na malo eksperimentiranja i ne bojite se ponekad zakoračiti iz zone (mirisnog) komfora, možda je vrijeme da isprobate parfeme s notom đumbira. Riječ je o noti koju topliji mjeseci bez problema mogu podnijeti, a ovisno o tome koliko vam odgovara, možete birati parfeme u kojima je on baš snažno naglašen, ili pak one u kojima je ublažen notama poput vanilije. Nekoliko zanimljivih opcija s đumbirom donosimo vam u vodiču u nastavku.

L’Erbolario Vaniglia e Zenzero

Opis: Začinske i limunske note đumbira suptilno, ali izrazito probuđuju izvrsnu aromu vanilije, čineći je manje slatkastom i okrepljujućom.
Note: limun, đumbir, pačuli, vetiver, vanilija
Cijena: 32,50 € za 50 ml edp


Escentric Molecules Molecule + ginger

Opis: Jedan od najnovijih parfema niche kuće koja ističe pojedine molekule u parfemima. Kompozicija od prozračnog i svježeg ekstrakta đumbira ovdje dolazi na pozadini baršunastog krajolika Molecule 01.
Note: đumbir, Iso E Super
Cijena: 155 € za 100 ml edp


Jo Malone London Dark Amber & Ginger Lily Cologne Intense

Opis: Drugačija, tamna verzija đumbira koji se osjeti tek suptilno. Senzualan i upečatljiv, može se nositi kroz sva godišnja doba.
Note: crni kardamom, crna orhideja, tamjan, đumbir, ljubičica
Cijena: 120,65 € za 50 ml kolonjske vode


Yves Saint Laurent Libre Le Parfum

Opis: Parfem koji slavi slobodu, seksepil i odvažnost. Đumbir je ovdje spojen s agrumima u početku, da bi se mirisna kompozicija na kraju otopila do meda i vanilije s daškom vetivera.
Note: đumbir, agrumi, gurmanski šafran, lavanda, apsolut cvijeta naranče, med, vanilija, vetiver
Cijena: 109 € za 50 ml edp


Lush Ginger

Opis: Najavljen kao jedinstven, pikantan i sladak, dat će vam energije i pripremiti vas za plesanje unatrag u visokim potpeticama. Ako to slučajno poželite.
Note: đumbir, bergamot i hrastov lišaj
Cijena:99,60€ za 100 ml edp