Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Top lookovi

Top lookovi Totalno neobični make up odabiri dominirali su na British Fashion Awards. Izdvajamo 6 najzanimljivijih

Neočekivani odabiri poznatih gošća

FOTO: @esmehorn

Iako je na British Fashion Awards sasvim sigurno u prvom planu moda, make up može dodatno naglasiti i zaokružiti određenu individualnu stilsku priču. Ove su nas godine zatekli brojni odabiri koji izlaze iz standardnog beauty okvira, a u nastavku smo izdvojili 6 najzanimljivijih.

Sirenski look

Prostetika se ne vidi često na crvenom tepihu. Ipak, Rita Ora je odabrala možda najdojmljiviji look večeri koji uključuje i – škrge oko očiju. Uz sve popularnije izbijeljene obrve i dugu valovitu kosu izgledala je poput stvarne sirene. Iako ne očekujemo da prostetički dodaci na licu postanu trend među zvijezdama, ovaj izgled britanske pjevačice svakako će ostati zapamćen.

Perje na trepavicama

Osim što ga posljednjih sezona nosimo na odjeći i obući, perje se sada premjestilo i na – trepavice. Najbolji primjer je Kristen McMenamy, koja se na dodjeli britanskih modnih nagrada pojavila u ružičastoj Valentino kombinaciji s trepavicama od perja u istoj boji. Osim nje, sinoć je perje na trepavicama odabrala i pjevačica Raye pa možemo zaključiti da ćemo na crvenom tepihu ovaj upečatljivi look koji na drastičan način uokviruje oči možda vidjeti sve češće.

U nijansama zelene

Glumica Emily Carey na tepih crvene boje donijela je veliku dozu – zelene. Njene oči obrubljene su crnom olovkom, a na kapcima smo imali prilike vidjeti nekoliko nijansi boje koja nije čest izbor za svečani make up. Ipak, ovaj zeleni look izgleda baš dojmljivo, posebice zbog neon nijanse u unutarnjem dijelu oka.

Neobičan labirint

FKA Twigs ne boji se biti drugačija. U posljednje vrijeme često odabire iscrtane linije po cijelom licu koje ponekad imaju i 3D element. Sličan look pokazala je na sinoćnjoj dodjeli nagrada, gdje je u fokusu bio neobičan labirint koji se širi iz točke između obrva. Ostatak make upa je diskretan i tako ostavlja ovaj sasvim poseban motiv u prvom planu.

Oštra linija bronzera

Pjevačica Poppy Ajudha još je jedna gošća na sinoćnjoj dodjeli koja se pojavila s izbijeljenim obrvama. Bez obzira na taj detalj, najzanimljiviji dio njenog make upa je oštra crta iznad očiju koja dijeli njeno lice na dva dijela. Neobično plasiran bronzer na ovaj je način ponovno dokazao moć konturiranja i optičkog naglaska određenog dijela lica.

Debeli eyeliner

Iako nije toliko rijedak, ovaj look uvijek ostavlja poprilično dramatičan dojam. Umjesto popularne elegantne linije koja suptilno izdužuje oči, Irina Shayk odabrala je debelu crtu koja potpuno preuzima fokus na licu. Uz ovako dominantnu liniju nisu potrebni drugi naglasci, što vidimo i na poznatoj manekenki koja se u ostatku make upa zadržala na savršenom tenu i neutralnim nijansama.