Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Beauty vodič

Beauty vodič Detoks i dubinski piling. Ovo su trenutačno najpopularniji tretmani za tijelo u zagrebačkim salonima

Detox lavanda tretman, oxyfat, shaping i Soin Minceur aux Algues

FOTO: Aleksandar Selak

Mi krećemo s pripremama za proljeće pa su nakon najpopularnijih tretmana za lice na red došli i oni za tijelo. Detoks i piling tijela su u fokusu, a od tretmana koji se izvode pomoću uređaja i dalje prednjači popularni Med Contour koji razbija membrane masnih stanica i oslobađa njihov sadržaj. Ovisno o vašim željama i potrebama sigurno ćete pronaći nešto što će vam odgovarati, a mi za početak maštamo o jednoj moćnoj masaži cijelog tijela. U nastavku saznajte što izdvajaju u zagrebačkim salonima.

Kozmetički salon Runolist

Adresa: Hećimovićeva ulica 7
Tretmani za tijelo: detox tijela (40 €), piling cijelog tijela (29 €)
Opis tretmana: Detox tijela idealan je tretman nakon zime ili kao priprema za anticelulitne tretmane. Nakon uljnog pilinga cijelog tijela, kreće zamotavanje u termodeku na 30-45 minuta tijekom kojih se znojenjem izbacuje višak tekućine. Za vrijeme boravka u njoj hidrira se čajem i vodom. Nakon toga slijedi tuš te masaža tijela ili anticelulitna masaža po izboru. Cirkulacija je pospješena, a koža tijela ostaje glatka i meka.

Piling tretman pogodan je za pripremu tijela za izlaganje suncu, a preporučuje se i prije anticelulitnih tretmana radi bolje apsorpcije aktivnih tvari. Dio po dio tijela obrađuje se pilingom, te se nakon ispiranja umasirava hranjivi losion. Klijent može birati između četiri predivna mirisa pilinga i losiona.

Runolist

Adora Beauty Retreat

Adresa: Otona Župančića 16
Tretmani za tijelo: Med Contour Multipower (ovisno o zoni tretiranja od 79 do 239 €), Vacuslim (33,20 €)
Opis tretmana: Med Contour Multipower tretmanom razbija se membrana masnih stanica i oslobađa njihov sadržaj, dok se kod celulita razbijaju vezivna vlakna što je osnovno i nužno da se on ukloni. Dodatno efikasnim čini ga tretman limfne drenaže koji slijedi nakon tretmana ultrazvukom i koji je od iznimnog značaja za eliminaciju oslobođenih masti, pospješivanje cirkulacije i eliminaciju viška tekućine.

Vacuslim je nova metoda mršavljenja, preoblikovanja tijela, eliminacije celulita te smanjenja obujma. Djeluje pozitivno na tonus kože, eliminaciju suvišne tekućine i razgradnju masnih naslaga. Ovo je nova, učinkovita i vrlo brza metoda preoblikovanja tijela koja se brzo i lako može primijeniti kada treba ubrzati i pokrenuti proces mršavljenja. Tretman se može provoditi kao samostalni ili u kombinaciji s drugim anticelulitnim tretmanima i masažama čime se još više pospješuju rezultati.

@adorabeautyretreat

Beauty Centar Božica

Adresa: Avenija Dubrava 9
Tretmani za tijelo: Coaxmed (160 €), brazilska maderoterapija (od 20 do 30 €)
Opis tretmana: Coaxmed je savršena kombinacija za značajno smanjenje masnih stanica koja pomaže u borbi protiv lokaliziranog masnog tkiva i celulita. Kontrolirani ultrazvuk ciljano prodire u potkožno masno tkivo te smanjuje masne stanice ostavljajući pri tome kožu i krvne žile netaknutima.

Brazilska maderoterapija je kombinacija različitih tehnika u borbi protiv celulita. Razlika između brazilske i klasične maderoterapije je u tome što se brazilska maderoterapija radi kombinacijom ručnih pokreta, masažom oklagijama i sa šest specifičnih madero vakuum čašica tako da se u toku terapije tijelo savršeno modelira. Sve oklagije i čašice su unikati, posebno dizajnirani i rađeni u Brazilu.

@beautycentarbozica

Kozmetički salon Kala

Adresa: Radnička cesta 55
Tretmani za tijelo: Ultra Futura Pro Bioenergy (40 €), detox lavanda tretman (43 €)
Opis tretmana: Ultra Futura Pro Bioenergy sjedinjuje bio simulaciju, mikro struju i ultrazvučni prijenos u svrhu učvršćivanja, drenaže, anticelulita i mršavljenja. Detox lavanda tretman kombinacija je pilinga od lavande i vulkanskog praha s masažom tijela. Koži vraća elastičnost i mekoću.

@kozm.salonkala

Biologique Recherche

Adresa: Trg Marka Marulića 11
Tretman za tijelo: Soin Minceur aux Algues (80 €)
Opis tretmana: Soin Minceur aux Algues je tretman za pročišćavanje i detoksikaciju. Potiče uklanjanje toksina i poboljšava mikrocirkulaciju. Proizvod Gel D’Algues se nanosi na cijelo tijelo kružnim kretnjama. Može se nanositi samostalno ili u kombinaciji s Biologique Recherche uljem. Tijekom tretmana tijelo je omotano vrućom dekom. Riječ je o modernoj tehnici gubitka suvišnih kilograma.

Biologique Recherche

Kozmetički salon Nada Kovač

Adresa: Martićeva 70
Tretman za tijelo: Ultratone Dreamshaper futira ultra pro (1 tretman/60 €)
Opis tretmana: S Ultratone OSM tehnologijom mišići se obrađuju ciljano i individualno. Aktiviraju se odmah i direktno i to kroz koncentrirane vježbe. U 30 minutnoj terapiji postiže se veća i duža aktivnost mišića. Rezultat je vidljiv već nakon prvog tretmana, a može se izgubiti od jednog do četiri centimetra u obujmu. Preporuka je od 6 do 12 tretmana.

Nada Kovač

Babor Beauty Spa

Adresa: izvodi se kod njihovih partnera, kozmetički salon Lanaderm, Beauty centar EOS, Beauty centar Elis, Merkur Lifestyle, Wellness hotel Aristos
Tretmani za tijelo: Shaping (60 €), Energizing (60 €)
Opis tretmana: Shaping promovira elastičnost i gipkost za čvršći i profinjeniji izgled. Spoj zemlje i prirode sa snagom bogatog ulja sjemenki maka i ekstrakti cvijeta maka praćeni s esencijama naranče i badema.

Energizing osnažuje i intenzivno vlaži kožu, jača ju i podupire funkcije prirodne barijere kože. U tretmanu se postiže wellness doživljaj mora uz energizirajuće ekstrakte crvenih algi. Oba tretmana započinju intenzivnim pilingom cijelog tijela. Nakon što se nanese pakung slijedi masaža.

@baborhrv

Kozmetički salon De Luxe

Adresa: Ilica 35
Tretmani za tijelo: Oxy Endodermia Body (73 €), Med2 Contour (ovisno o području, od 120 €)
Opis tretmana: Oxy Endodermia Body tretman pokazao se vrlo učinkovitom u borbi protiv celulita. Tretman vakuumskom limfnom drenažom i dubokom endodermalnom masažom postiže učvršćivanje vezivnog tkiva i poboljšanje tonusa, uz lipolitičko djelovanje kisika kroz infuziju i eliminaciju štetnih tvari kroz drenažu limfe.

Med2 Contour spaja ono što je najvažnije, efikasnost i ugodnost. U tretmanu se intenzivnom kombinacijom vakuuma i ultrazvuka razbijaju masne stanice na problematičnim zonama. Odmah nakon prvog tretmana mogu se vidjeti pozitivne promjene, a sam tretman se doživljava kao ugodna topla masaža.

@kozmetickisalondeluxe

Medelior skin care center

Adresa: Hvarska ulica 1e
Tretmani za tijelo: Hedon tretman (99,54 €), Scrub Your Worries (49,77 €)
Opis tretmana: Hedon tretman koji je isprva bio namijenjen muškarcima kako bi regenerirali um i tijelo postao je omiljen i kod žena. Tretman započinje kupkom u soli Mrtvog mora koja uklanja umor i napetost, regenerira mišiće i vraća izgubljenu energiju. Aroma eukaliptusa ili lavande pruža dodatni stimulans i doprinosi opuštanju svih osjetila. Tretman se nastavlja body wrapom s blatom Mrtvog mora koje potiče prokrvljenost i cirkulaciju. Nakon tuširanja slijedi relaksirajuća masaža cijelog tijela koja oslobađa od fizičke i psihičke napetosti, poboljšava cirkulaciju krvi što utječe na smanjenje bolova u zglobovima i mišićima.

Scrub Your Worries je tretman masaže tijela prirodnim pilingom s mineralima Mrtvog mora, prikladan za žene i muškarce. Nježno uklanja mrtve stanice kože, potiče cirkulaciju i kožu čini čistom, glatkom i mekom. Osigurava vlažnost i učvršćuje kožu te opušta um i tijelo. Također učinkovito djeluje protiv celulita. Nakon tuširanja laganom masažom koža se hidratizira prirodnim proizvodima na bazi minerala Mrtvog mora.

@medelior

Bliss Institut

Adresa: Ilica 43
Tretman za tijelo: oxyfat (38 €)
Opis tretmana: Kod tretmana se radi o elektro stimulaciji mišića, eliminaciji masnoća, celulita i toksina. Izvodi se u kombinaciji s brazilskom maderoterapijom.

@bliss_institut

Kozmetički salon Kult

Adresa: Ilica 41
Tretmani za tijelo: medicinska masaža s pasivnim istezanjem (38 €), brazilska depilacija (12 €)
Opis tretmana: Medicinska masaža cijelog tijela od 45 minuta uključuje i 15 minuta pasivnog istezanja. Nakon masaže klijent ostaje u ležećem položaju potpuno opušten dok mu se sporo i nježno istežu mišići cijelog tijela. Pri tome ga se potiče da pravilno diše. Ovo je jako dobra masaža protiv stresa, za bistriji um, bolju fleksibilnost i cirkulaciju.

Brazilska depilacija radi se s perlama, daleko je manje bolna od klasičnih voskova i traje oko 20 minuta.

@kult.salon