Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Beauty trend

Beauty trend Doznali smo što je popularna spider leg tehnika šminkanja trepavica i kako je postići

Odlično je nosi britanska pop zvijezda Dua Lipa

FOTO: @dualipa

Na društvenim smo mrežama ovih dana uočili još jedan mikro trend koji definitivno nije za svakoga, ali koji, očito, polako postaje sve popularniji. Riječ je o trendu spider leg trepavica, koji već nosi britanska pop zvijezda Dua Lipa. Karakterizira ga naglašavanje trepavica na način da se nanosi više slojeva maskare na trepavice, što pak stvara efekt tankih i izduženih trepavica koje izgledaju poput nožica pauka. Ne zvuči baš privlačno, znamo.

Takav se efekt, ako vas svejedno zanima, može postići različitim tehnikama nanošenja maskare. Jedna od češće korištenih tehnika podrazumijeva nanošenje tankog sloja maskare na trepavice, a zatim se četkicom dodaje više slojeva na vrhove trepavica kako bi se postigao izduženi i intenzivan izgled.

Spider leg trepavice mahom za cilj imaju izgledati dramatično, zbog čega se preporučuje njihovo korištenje u nekim posebnijim prilikama, poput večernjih izlazaka. Prekomjerno nanošenje maskare na trepavice može dovesti, naučili smo svi na teži način, do toga da se slijepe i izgledaju neprirodno. Bilo da se na kraj odlučite za spider leg tehniku ili klasično nanošenje maskare, bitno je da maskara koju odaberete bude kvalitetna, a neke od provjerenih opcija donosimo u našem shopping vodiču.

Shopping vodič

Benefit Cosmetics BADgal BANG!

Gdje: Douglas
Cijena: 31,39 €


Alverde naturkosmetik XXL Volumen

Gdje: dm
Cijena: 4,25 €


Jane Iredale Longest Lash Thickening and Lenghtening

 

Gdje: Ljekarna Ljubić
Cijena: 38.49


Mac In Extreme Dimension

Gdje: FABUspot
Cijena: 31,39 €


Clinique High Impact™ Lash Elevating

 

Gdje: Notino
Cijena: 24 €