Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Preporuka redakcije

Preporuka redakcije Jedna cold krema omiljenog brenda koja potpuno mijenja pravila

Za sve one koje muči problem dehidrirane kože, ali i sve ostale koji naprosto žele da im koža uvijek bude dovoljno hidratizirana

FOTO: Instagram/@nikolinaminovska

Ako smo s godinama u beauty proizvodima naučili cijeniti jednu stvar, onda je to njihova multifunkcionalnost. Naravno, uz isključivi preduvjet kvalitetne formulacije. U vremenu u kojem smo vječito u žurbi, a u torbicama nikad nemamo dovoljno mjesta, volimo jedan proizvod koji može funkcionirati kao više njih. A takozvani cold cream upravo je takav.

Riječ je o duboko hidratantnoj kremi, odnosno emulziji vode u većoj količini ulja, koja na kožu djeluje tako da je osvježava (hladi, od kuda dolazi i naziv), a u svijetu se, u varijacijama formulacija, koristi već stoljećima. Na hrvatskom se tržištu ovih dana pojavila i Melemova Cold Cream linija, koja se sastoji od kreme za tijelo, koncentrirane kreme i balzama za usne.

Pomoć kod različitih vremenskih uvjeta, ali i intenzivnih beauty tretmana

pr

Melem Cold Cream, dakle, ima izrazito bogatu, gustu kremastu teksturu koja intenzivno hrani kožu. Zato već nakon par minuta dolazi do omekšavanja, zaglađivanja i osjećaja olakšanja kada je riječ o suhoj, ispucanoj ili perutavoj koži. Cold Cream formulacija dugotrajno štiti kožu od dehidracije, a samim time i od starenja.

Može se koristiti tijekom cijele godine, a pogotovo zimi i ljeti kada koža pati od najjačih negativnih vanjskih čimbenika; zimi su to hladnoća, vjetar, vlaga te šok koji koža doživljava ulaskom u tople, zagrijane prostore, a ljeti su to mahom sunce, znojenje i ubodi insekata – Cold Cream u svakom slučaju trenutno umiruje crvenilo i pruža osjećaj olakšanja. Osim toga, izvrstan je saveznik kod intenzivnijih beauty tretmana, kao podloga za one retinolske ili pak AHA tretmane, kako koža kasnije ne bi bila nadražena, crvena i perutava.

Formulacija nadograđena ureom, pantenolom i alantoinom

Korana Marović

U tom smislu, ono što nam je posebno zanimljivo jest upravo pomno nadograđena formulacija ovih proizvoda – ureom, pantenolom i alantoinom kako bi Melem dobio novu dimenziju funkcionalnosti. Može se koristiti za apsolutno sva nadražena ili suha stanja kože, ali ujedno pomaže postići ultimativni beauty efekt kože lica, ruku, tijela te ciljanih dijelova poput peta, laktova, koljena i ruku.

Pa iako je izrazito hranjiva, važno je naglasiti da cold krema nije još jedna Melemova ‘mast’, već bogata, neodoljivo mirisna krema u čijoj ćete njezi uživati svim osjetilima. Po istom principu funkcionira i balzam. Ako ga nanesete ujutro, usne će držati nahranjenima sve do večeri, paralelno ih pripremajući za cjelodnevno nošenje ruža bez straha da će ući u pore ili da će se usne početi ljuskati. Ovaj je balzam odličan za ekstremne vremenske uvjete i zapravo ga možete tretirati kao sve popularnije hranjive maske za usne.

Nikolina Minovska

U efekt i multifunkcionalnost Cold Cream linije uvjerile su se i brojne domaće influencerice, od Korane Marović, preko Nikoline Minovske, koje su redom istaknule koliko su oduševljene činjenicom instantne hidratacije kože lica, tijela, a onda i usana. Na kraju, napominjemo i da je ova kolekcija namijenjena ne samo za sve vremenske uvjete već i za sve generacije i sve tipove kože, a više informacija o njoj možete pronaći ovdje.


Sadržaj donosi Melem.