Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Čudesni mirisi

Čudesni mirisi Od mirisa Maroka do cvjetne verzije Miss Diora. Ovih 5 novih parfema morate isprobati

Odabrali smo najzanimljivije novitete s dizajnerskim i niche predznakom

FOTO: tmg creative

U zimskim mjesecima možda izlazimo i družimo se rjeđe nego u onim toplijim, ali od beauty navikla u svakom slučaju ne odustajemo. Ako nigdje drugdje, kap ili dvije omiljenog parfema uvijek možemo nositi i kod kuće, a u slučaju da ste i sami u potrazi za novim mirisnim kreacijama, stigli ste na pravo mjesto. Provjerili smo nove parfeme, što dizajnerske, što one niche, koji su nedavno stigli u naše parfumerije. Između ostalog, tu su divna nova interpretacija Diorovog Miss Dior parfema, kao i najnoviji parfem niche brenda Byredo, koji dolazi s praznom etiketom kako bi mu svatko mogao nadjenuti ime koje želi. Detalje tih, ali i ostalih noviteta donosimo vam u nastavku.

Yves Saint Laurent Black Opium Illicit Green edp

Note: kruška, smokva, mandarina, kava, vanilija, pačuli
Opis: Tvorce ovog parfema nadahnuo je bezalkoholni koktel, tzv. mocktail. U zamišljenom shakeru, koji predstavlja mirisnu kompoziciju, spojili su note kave, nezaobilazne za Black Opium parfeme, sa sočnom zelenom mandarinom i smokvom
Cijena: 116,66 € za 75 ml


Zadig & Voltaire Undressed This Is Her! edp

Note: naranča, ylang ylang, đumbir, sandalovina
Opis: Mirisna kreacija kojoj pomalo već prizivamo ljeto. Osunčani narančin pupoljak i ylang-ylang, kreiraju raskošnu kombinaciju naglašenu notama sandalovine. Đumbir, s druge strane, pruža eksploziju svježine blago naglašenu mirisom slane kože.
Cijena: 94,89 € za 50 ml


Byredo Untamed edp

Note: akord gina, ružičasti papar, ljubičica, mahovina, jela
Opis: Kompleksan, aromatičan i svjež drvenast miris, lansiran povodom Valentinova. Dolazi s praznom etiketom, pa tako niz slova u jedinstvenoj Byredovoj tipografiji otvara beskrajne mogućnosti za davanje kojeg god imena želite.
Cijena: 220 € za 100 ml


Dior Miss Dior Blooming Bouquet edt

Note: bergamot, božur, ruža, bijeli mošus
Opis: Nježni miris koji odaje počast velikoj strasti koju je Christian Dior imao prema cvijeću. Sastavljen je poput buketa tek procvjetalog cvijeća, i karakteriziraju ga note ruže, božura, bergamota i bijelog mošusa. U svom bogatom kontrastu kompozicije, želi evocirati osjećaj ljubavi na prvi pogled.
Cijena: 105 € za 50 ml


Francesca Bianchi The dark side edp

 

Note: med, začini, iris, ljubičica, sandalovina, cedar, vetiver, ambra, stiraks, tamjan, pačuli, vanilija
Opis: Miris koji, jednom kad ga pomirišete, nećete zaboraviti. Jedinstveni orijentalni parfem s bezbroj lica, nadahnut marokanskim gradom Marakešom i bogatom i očaravajućom vrevom njegove tržnice i ulica.
Cijena: 108,18 € za 30 ml