Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Čarobni mirisi

Čarobni mirisi Već lagano maštamo o ljetu pa smo pronašli 5 parfema koji mirišu na sol

Drugačije mirisne kompozicije koje nisu za svačiji ukus, ali koje ostavljaju snažan dojam

FOTO: tmg creative

Do službenog početka proljeća brojimo još vrlo sitno. Stiže nam vrijeme za laganije mirisne kompozicije, a pored cvijeća, citrusa i zelenog čaja ili đumbira o kojem smo nedavno pisali, tu su još neke note na koje vrijedi obratiti pažnju. Ako ste spremni na malo eksperimentiranja i ne bojite se ponekad zakoračiti iz zone komfora, možda je vrijeme da isprobate parfeme s notom soli. Riječ je o noti koju topliji mjeseci bez problema mogu podnijeti, a ovisno o tome koliko vam odgovara, možete birati parfeme u kojima je ona baš snažno naglašena, ili pak one u kojima je ublažena notama poput cedra ili mošusa. Nekoliko zanimljivih opcija sa soli donosimo vam u vodiču u nastavku.

Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt

Opis: Najpoznatiji parfem s ovog popisa, kojeg iznova biraju i brojne poznate Hrvatice. Doživljaj šetnje po vjetrovitoj obali isprepliće se sa svježinom morskih valova.
Note: ambreta, sol, kadulja
Cijena: 72,33 € za 30 ml kolonjske vode


Profumum Roma Acqva Di Sale

Opis: Ova kreacija evocira putovanje brodom od Toskane do Sardinije. Miris mora, soli, mirte, apsolutne svježine i – odmora koji tek započinje.
Note: mirta, cedar, morske alge
Cijena: 250 € za 100 ml extrait de parfuma


Laboratorio Olfattivo Salina

Opis: Još jedan parfem koji nas olfaktivnim putem želi odvesti do Italije, odnosno otoka Saline u Tirenskom moru. Istovremeno donosi miris pijeska, sunca, mora, soli na koži i smirujuće borove šume na plaži.
Note: cedar, bijeli mošus, sol, vanilija, borove iglice, kora limuna
Cijena: 103 € za 100 ml edp


Maison Margiela Replica Beach Walk

Opis: I ovaj parfem priziva šetnju plažom i miris soli na koži, ali je, za razliku od prethodnih, nešto slađi, s izraženim notama vanilije i kokosa.
Note: bergamot, kokosovo mlijeko, mošus
Cijena: 117,46 € za 100 ml edt


Carner Barcelona Sal Y Limon

Opis: Miriše slano i osvježavajuće, baš kao i toliko voljena mediteranska ljeta. Lagan, nosiv, a u isto vrijeme sasvim upečatljiv.
Note: talijanski limun, limeta, bergamot, mošus, ambra, pačuli, crni ribiz, cvijet naranče
Cijena: 65,04 € za 30 ml edp