Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.
FOTO: Sanjin Kaštelan

Novi postav

Ovih dana u Brigadinom uredu možete pogledati moćnu svjetleću izložbu

Izložba je otvorena do 7. lipnja i može se obići radnim danima od 9 do 17 sati

Novi postav

Novi postav Ovih dana u Brigadinom uredu možete pogledati moćnu svjetleću izložbu

Izložba je otvorena do 7. lipnja i može se obići radnim danima od 9 do 17 sati

FOTO: Sanjin Kaštelan

O Brigadinom uredu smo pisali već nekoliko puta, a zadnje smo im zavirli u ured koji je fenomenalno uređen i ima jako cool veliku terasu. Uz taj ured vežemo i prednji dio, točnije ulaz, koji je osmišljen kao eksperimentalan prostor koji stalno mijenja svoj postav. Nakon izložbe fotografija i bilja na red je došla malo drugačija izložba, ona svjetleća.

Iduća dva tjedna u prostoru će živjeti rasvjetna tijela iz dizajnerskog concept storea Selectedd, a probrano je najbolje od najboljeg. Izložba je nazvana Illuminating the Senses, a u fokus stavlja svjetlo, kao esenciju svakog prostora, i pokazuje kako ono može aktivirati osjetila i stvoriti osjećaj intimnosti.

Izložene su podne, stolne i viseće lampe danskih brendova FRAMA i New Works, te španjolskog branda Santa & Cole, švedski tech brand Transparent Sound te limitirana umjetnička djela Erwana Bouroulleca, te skulpture hrvatske umjetnice Nataše Ninić. “Poput filozofije izloženih dizajnerskih brendova, izložbom smo htjeli istaknuti potrebnu multifunkcionalnost u dizajnu te pokazati kako svjetlom možemo aktivirati osjetila kojih do sada možda nismo bili svjesni”, istaknula je Nives Borko, osnivačica i vlasnica Selectedda.

Brigadina je filozofija da dizajn koji nije i ne smije biti rezerviran samo za odabrane i upravo je zato showroom postao mjesto povezivanja i poziv svima da upoznaju dizajn i umjetnost. Izložba je otvorena do Izložba 7. lipnja i može se obići radnim danima od 9 do 17 sati.