Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Cool detalj

Cool detalj Reljefne subway pločice u interijer unose dobar spoj jednostavnog i fora dizajna. Izgledaju super

Ako ste u procesu uređenja prostora, razmislite o ovim klasičnim pločicama s twistom koje se mogu uklopiti u baš svaki interijer

FOTO: @marieclairemaison

Renovacija uvijek zahtijeva promišljanje o stilu koji se želi provući kroz prostor, a u tome svemu veliku ulogu igraju i – pločice. Postoje neke opcije koje funkcioniraju samo u određenim prilikama, a tu su i one koje su nekako uvijek siguran odabir. Primjer posljednjih svakako su subway pločice. Kao što im i samo ime govori, još početkom prošlog stoljeća stvorene su kao praktična opcija za prostor podzemne željeznice, a rezultat je bijela pločica s blago zakrivljenim rubovima i sjajnom završnom obradom. Danas one dolaze u različitim varijantama, od tradicionalnih s prepoznatljivim rubovima preko potpuno ravnih do onih matiranih ili s visokim sjajem. Mogu se i postavljati na više načina, što u potpunosti mijenja dojam i ostavlja prostor za poigravanje s finalnim izgledom prostora.

Ipak, ono što se u posljednje vrijeme isprofiliralo kao najveći trend su – reljefne subway pločice. One pružaju zanimljiv efekt pri izlaganju različitoj svjetlosti i tako u prostor unose dodatnu dimenziju. Najčešće se koriste u kuhinjama ili kupaonicama, ali zbog svoje svestranosti (a i prvotnog porijekla) super izgledaju i u ostalim prostorijama u domu, kao i u određenim poslovnim interijerima. Nama se najviše sviđaju kada su u boji i okomito postavljene, a pronašli smo brojne primjere koji savršeno dokazuju zašto su ove reljefne subway pločice u svakoj varijanti fora odabir. Evo inspiracije.