Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

MENTALNO ZDRAVLJE

MENTALNO ZDRAVLJE Navodno nas samo jedno pitanje dijeli od toga da sasvim prestanemo brinuti. Postavile smo si ga

FOTO: @_chloechappell/@bodhispirituality

Čini se da su prekomjerno razmišljanje i briga neke od najvećih boljki milenijalaca, no možda im možemo doskočiti

Instagram su ovih dana preplavile fotografije s novom knjigom spisateljice Sarah Knight, “Calm The F**k Down (A No F*cks Given Guide)”, koja je na police američkih knjižara stigla 31. prosinca prošle godine. Radi se o knjizi koja donosi savjete kako naučiti kontrolirati ono što možemo, ali i kako pustiti ono što ne možemo te se jednostavno opustiti.

Zvuči nemoguće u doba društvenih mreža zbog kojih se neprestano uspoređujemo s drugima i brinemo oko svojih karijera, ali čini se da su ljudi oduševljeni.

https://www.instagram.com/p/BsmVbS8n9xL/

JEDNO PITANJE ČINI RAZLIKU

“Ljude često uhvati anksioznost dok previše razmišljaju i zbog toga su preplavljeni emocijama. Ja za to kažem da počnu šiziti,” rekla je Sarah Knight za The Pool. “A šiziti možete od ljutnje, umora, tuga pa čak i izbjegavanja.”

Zbog toga prestajemo biti produktivni, izgubimo se u mislima i ne rješavamo svoje probleme. Knight je zato osmislila jedno pitanje koje bi vam trebalo pomoći da izađete iz takve situacije. Ono glasi: Mogu li ovo kontrolirati?

ONO ŠTO NE MOŽEMO KONTROLIRATI NIJE VRIJEDNO BRIGE

I same smo si tijekom cijelog proteklog tjedna postavljale ovo pitanje i zaista pomaže. Ako na pitanje odgovorite potvrdno onda uložite energiju da što prije riješite taj problem umjesto da o njemu brinete. Ako odgovorite negativno onda će vam biti lakše prestati brinuti.

Briga o stvarima koje ne možemo kontrolirati je jednostavno gubitak vremena, a za to danas nitko nema vremena. Zato si postavite ovo pitanje i vrlo brzo ćete prestati brinuti zato što kasni vlak ili se ljutiti jer ste bolesni, a planirali ste na večeru s prijateljicama.