Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

ZDRAVLJE

ZDRAVLJE Nivea predstavila Protect&Bronze liniju za sunčanje, podsjećamo da je već stiglo vrijeme za zaštitu od sunca

Iako još ne osjećamo vrućinu sunca, ono itekako utječe na našu kožu pa samim time i na cijeli organizam

Uz malu školu zdravog kuhanja Maje Brekalo koja se održala u atriju “Torte i to”, NIVEA je predstavila Protect & Bronze liniju za sunčanje, a svi prisutni imali su priliku naučiti koji hranjivi sastojci uz NIVEA SUN proizvode štite kožu od sunca i istovremeno joj pomažu da postigne prirodnu preplanulost. Kako bismo objasnili povezanost između prirodno tonirane kože koja nam daje samopouzdanje i zdravog načina života uzvanicima smo prezentirali pripremu 5 jednostavnih i zdravih jela uz koje će uživati i oni i njihova koža.

VRRIJEME JE ZA KREME ZA SUNCE

Radionica nas podsjeća također da je ovo pravo vrijeme da se počnemo mazati kremama sa zaštitnim faktorom kako bi na vrijeme prevenirali starenje kože, ali i druge posljedice izloženosti suncu. Mnogi izbjegavaju koristiti kreme jer žele ‘uhvatiti malo boje’, ali nema potrebe da se na taj način šteti vlastitom tijelu. Naime, tehnologija je danas toliko napredovala da imamo proizvode poput Niveinih koji u isto vrijeme daju preplonulost koži, a štite nas od štetnih zraka.

“Osim učinkovite UVA i UVB zaštite, NIVEA SUN Protect & Bronze proizvodi u sebi sadrže prirodne ekstrakte Pro Melanina koji potiču prirodne procesa tamnjenja kože, odnosno proizvodnju melanina, smeđeg pigmenta koji daje koži boju i upija štetne UV zrake”, objašnjava Dr. Dominik Goddertz, laboratorijski voditelj za razvoj proizvoda NIVEA SUN.

I inače, uz novu tehnologiju NIVEA SUN Protect & Bronze proizvoda mrlje na vašoj odjeći nastale korištenjem UV filtera smanjit će se nakon svakog pranja.