GASTRO

Basta uvela izvanrednu dostavu, RougeMarin uveo poseban meni, a brojni su restorani već zatvorili. Evo detalja

Divlji jadranski brancin (205 kuna)
FOTO: Aleksandar Selak

Uslijed dramatične situacije s pandemijom koronavirusa, domaći su restorani bili primorani prilagoditi način poslovanja

I dok nitko još uvijek ne može znati do kojih će razmjera ubrzano širenje koronavirusa utjecati na naše života, činjenica je da su se oni već značajno promijenili. Ugostiteljski sektor vjerojatno će biti među onima koji će pretrpjeti najveće financijske gubitke, a brojni su restorani tako već najavili cijeli niz preventivnih mjera koje su odlučili poduzeti.

https://www.instagram.com/p/B9t2WwWpYoj/

Pizzeria Basta je, primjerice, uvela izvanrednu dostavu svojih jela, za koja ste se inače morali uputiti u Varšavsku, RougeMarin je još prošli tjedan uveo posebni meni pod nazivom Samo vruće s naglaskom na termičkoj obradi namirnica, a Pod Zidom se pridružio Woltu s novim imenom, Bistro 5, gdje nudi posebno osmišljena jela namijenjena za uživanje u udobnosti naših domova. Isto tako, spomenuta platforma za dostavu hrane, Wolt, uvela je mogućnost beskontaktne dostave, odnosno ostavljanje vrećice pred vratima, bez kontakta s dostavljačem.

Naravno, brojni su se restorani već najavili i da su donijeli najtežu odluku, onu o zatvaranju do daljnjeg. Među njima se nalazi paški Boškinac, nedavni dobitnik Michelinove zvjezdice, kao i zagrebački Mano, Mano 2, Pod Zidom, Beštija, Dubravkin put i Okrugljak, a iste se vijesti uskoro očekuju i od brojnih drugih sličnih objekata.

https://www.instagram.com/p/B9xC_6rpoFV/

https://www.instagram.com/p/B9wjHP0JBUD/

https://www.instagram.com/p/B9w-hHFpzZe/