Cremme ima nove kolače, inspirirane tradicionalnim hrvatskim slasticama. Prve smo ih kušale
The New Traditional naziv je nove ponude slastica u Cremmu
Za slučaj da volite tradicionalne okuse hrvatskih slastica, a nemate ni ništa protiv iskušavanja njihovih novih, nešto drugačijih inačica, točno znamo gdje se ovih dana trebate zaputiti. Mi tako nismo ni sekunde dvojile kad smo čule da u Cremme, jednu od omiljenih slatkih adresa u Tkalčićevoj ulici, stiže nova ponuda kolača, inspirirana upravo tradicionalnim receptima. Ponuda nosi naziv The New Traditional i želi dokazati da za okuse tradicionalne hrvatske kuhinje ne moramo posezati daleko u prošlost.
Viška, Splitska ili Skradinska torta?
Jednom kad smo onamo stigle, objasnili su nam da se ponuda temelji na 12 porcioniranih najpoznatijih hrvatskih slastica koje su pripremale generacijama unatrag. Od Viške, Splitske, preko Skradinske, pa sve do Esterhazy torte, Cremme nudi jedno osuvremenjeno iskustvo dobro nam znanih okusa. Tradicija se, rekli su nam, kod njih sljubljuje sa suvremenim slastičarskim tehnikama, a krajnji bi vas rezultat, vjeruju, mogao oduševiti.
Inspiracija sladoledima s Jadrana
Cijene kolača kreću se između 22 i 26 kuna, a uz već spomenute, zapazile smo i još neke zanimljive; tu je kolač Limeta i Pistacija, inspiriran sladoledima koji se često nude duž jadranske obale, Kruška i karamela, inspiriran desertom kruška u vinu, kao i suvremena inačica čupavca, nazvana Kokos i čokolada. Nekoliko kolača, poput Skradinske torte i Damen kaprica, dolaze s uvijek dobrodošlom oznakom ‘bez brašna’, a mi ćemo, nakon što smo kušale sve što smo mogle u jednom navratu, reći da su nam sjajni i jedni i drugi.