GASTRO

Pronašli smo recepte za neodoljive deserte u čaši. Pripremite ih brzo, uživajte polako

Uz malo truda oduševite iznenadne goste

FOTO: Shutterstock

Deserti u čaši su poslastice koje će obožavati svi gosti, a zbog brze i jednostavne pripreme bez zaprljane pećnice i kaosa u kuhinji, obožavat ćete ih i vi. Ovakvi deserti mogu se pripremiti nekoliko dana ranije i ostaviti u hladnjaku, no isto tako se mogu napraviti i nekoliko minuta prije no što vam na vrata pozvone iznenadni gosti.

Donosimo vam nekoliko recepata koji su nas oduševili.

CHOCO LOVE

Shutterstock

Sastojci za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 40 g šećera
  • 20 g kakaa
  • 25 g gustina
  • 250 g čokolade po izboru

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati na laganoj vatri. Dodati kakao prah i dobro izmiješati. U to usipati mlijeko pomiješano sa šećerom i gustinom te staviti da se kuha na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Kada se krema počne zgušnjavati, u nju dodajte čokoladu izlomljenu na kockice te miješajte dok se čokolada ne otopi. Nakon toga, kremu izlijte u čaše, ukrasite komadićima bijele ili tamne čokolade, a svemu možete dodati i listiće kokosa.

NEŠTO KAO CHEESECAKE

Shutterstock

Sastojci za podlogu:

  • 120 g Plazma Mljevena keksa
  • 70 g maslaca
  • 1 žlica meda

Sastojci za kremu:

  • 150 g bijele čokolade
  • 200 g krem sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • nekoliko kapi cijeđenog limuna

Priprema: Maslac otopite na laganoj vatri pa pomiješajte s Plazma Mljevena keksima i medom. Pripremljenu smjesu rasporedite u nekoliko zdjelica ili čaša, ovisno o njihovoj veličini. Za kremu, bijelu čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo ohladi. Zatim dodajte krem sir i kapi limuna te promiješajte da se sastojci sjedine. Kremu rasporedite po podlozi od keksa, ukrasite po želji limunovom koricom i stavite u hladnjak kako bi desert postao osvježavajuć.

ŠUMSKA IDILA

Shutterstock

Sastojci za podlogu:

  • 150 g Plazma Mljevena keksa
  • ekstrakt od vanilije
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2-3 žlice mlijeka
  • 50 g maslaca

Sastojci za kremu:

  • 120 ml vrhnja za šlag
  • 250 g mascarpone sira
  • 100 g posnog sira
  • 3 žlice šećera u prahu

Sastojci za preljev:

  • 180 g šumskog voća
  • 2 žlice vode
  • šećera po želji
  • 2 žlice gustina

Priprema: Plazma Mljevena keks pomiješajte s otopljenim maslacem, mlijekom i nekoliko kapi ekstrakta vanilije. Vrhnje za šlag izlupajte te miksajući dodajte mascarpone, posni sir i šećer u prahu. Za preljev smrznuto šumsko voće pomiješano sa šećerom zagrijte na vatri i dodajte gustin kojeg ste prethodno razmutili s dvije žlice vode. Sve zajedno kuhajte uz neprestano miješanje, na laganoj vatri, dok ne postignete željenu gustoću. Na dno čaša utisnite mješavinu s keksom, na to izlijte kremu od sira te na kraju dodajte preljev od šumskoga voća. Po završetku, desert ostavite u hladnjaku dva do tri sata.

Prilagodljiv svim kombinacijama

Ako vam i dalje nedostaje inspiracije kako zasladiti uskrsni blagdanski stol, posjetite Plazmastičarnicu gdje vas čekaju raznoliki recepti za svačiji ukus. Tako ćete, između ostaloga, naći i neke skroz kul recepte kao što su pita punjena s plazmom, čokoladom i bademima, tart s jabukama i plazma baklava. No ako ipak niste jedni od onih koji se vesele maratonskoj pripremi kolača i proučavanju recepata, u kuhinji barem imajte Plazma Mljevena keks.

Njegov super okus prilagodljiv je svim kombinacijama, što ga čini must have proizvodom i jednim od sastojaka koji će jednostavne poslastice, poput deserata u čaši, učiniti ukusnim i neodoljivim. Plazma Mljevenu možete pronaći u pakiranju od 300 i 800 grama.

Sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Bambi.