Dominique Ansel na svom Instagramu svakodnevno dijeli recepte za svoje slavne slastice. Morate ih isprobati
Ako ovih dana nastojite izbrusiti svoje slastičarske vještine, morate početi pratiti Instagram profil legendarnog francuskog slastičara
Za ime Dominiquea Ansela čuli su svi koje ozbiljno zanima slastičarstvo, ali i brojni amateri koji se jednostavno žele prepustiti uživanju u najboljim slatkim delicijama. Ovaj francuski pastry chef s američkom adresom radio je u restoranima s Michelinovim zvjezdicom, koje je napustio kako bi otvorio vlastitu slastičarnicu. Njujorška Dominique Ansel Bakery danas slovi za jednu od najpoznatijih svjetskih slatkih adresa, u kojoj ćete baš uvijek morati stajati u redu, a ponukan njezinom uspjehom, slastičarnice je otvario i u Londonu, Los Angelesu te Hong Kongu.
Ansel je 2014. dobio James Beard Awards priznanje za najboljeg pastry chefa u SAD-u, a 2017. za najboljeg svjetskog pastry chefa po izboru udruženja The World’s 50 Best Restaurants. Ipak, šira ga javnost ponajprije poznaje kao čovjeka koji je osmislio cronut, slavni spoj kroasana i krafne koji je osvojio svijet.
Želite li se ovih dana okušati u pripremi slastica s njegovim potpisom i doznati zašto su toliko omiljene, imamo dobre vijesti. Na njegovom Instagram profilu možete pronaći cijeli niz recepata koje priprema u izolaciji, a u nastavku vam donosimo one koji su nam se učinili najzanimljivijima.