Imamo recept za zasitno fino varivo od ječma. Odličan izbor za brzi ručak
Ideja za pripremu variva nikada dovoljno
Ječam je vrlo ukusna i hranjiva namirnica kojoj je mjesto na vašem jelovniku. Postoje različiti recepti kako pripremiti varivo od ječma, donosimo jednostavan i brz recept s kojim ne možete pogriješiti.
Ovo varivo od ječma ukusno je i vrlo zasitno, a može se čak i zamrznuti. Sve što želite od jednog jela nalazi se u ovoj juhi.
Fino varivo od ječma
Kao i svako varivo, ovo varivo od ječma vrlo je jednostavno pripremiti samo pratite naš recept. Kako bi se ječam prije skuhao možete ga staviti u vodu na 30 minuta. Isperite ga i krenite s pripremom variva.
Sastojci:
- žlica maslinovog ulja
- luk
- mrkva – oguljena i nasjeckana
- 4 tanke kriške slanine
- 2 stabljike celera
- 400 g konzerve pelata
- 1 tikvica
- 1/2 šalice ječma
- 6 šalica pileći temeljac
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu. Dodajte nasjeckani luk, mrkvu, slaninu i stabljiku celera. Dinstajte oko 10 minuta i dodajte pelate, tikvicu i pileći temeljac. Kuhajte do vrenja. Dodajte ječam i kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.
Na kraju u juhu dodajte nasjeckano lišće celera. Fino i jednostavno varivo od ječma je gotov i spremno za posluživanje. Recept možete prilagoditi svom ukusu i obogatite ga začinima prema želji.
Ako želite varivo od ječma nije jako gusto dodajte još malo pilećeg temeljca. Fino varivo od ječma poslužite s kruhom i uživajte u ukusnim zalogajima.
Ovo varivo od ječma možete zamrznuti u hermetički zatvorenoj posudi do 2 mjeseca. Za ponovno zagrijavanje stavite juhu u lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta dok se ne zagrije.