Top recept

Imamo recept za zasitno fino varivo od ječma. Odličan izbor za brzi ručak

Ideja za pripremu variva nikada dovoljno

FOTO: Unsplash.com

Ječam je vrlo ukusna i hranjiva namirnica kojoj je mjesto na vašem jelovniku. Postoje različiti recepti kako pripremiti varivo od ječma, donosimo jednostavan i brz recept s kojim ne možete pogriješiti.

Ovo varivo od ječma ukusno je i vrlo zasitno, a može se čak i zamrznuti. Sve što želite od jednog jela nalazi se u ovoj juhi.

Fino varivo od ječma

Kao i svako varivo, ovo varivo od ječma vrlo je jednostavno pripremiti samo pratite naš recept. Kako bi se ječam prije skuhao možete ga staviti u vodu na 30 minuta. Isperite ga i krenite s pripremom variva.

fino varivo od ječma
Unsplash

Sastojci:

  • žlica maslinovog ulja
  • luk
  • mrkva – oguljena i nasjeckana
  • 4 tanke kriške slanine
  • 2 stabljike celera
  • 400 g konzerve pelata
  • 1 tikvica
  • 1/2 šalice ječma
  • 6 šalica pileći temeljac

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu. Dodajte nasjeckani luk, mrkvu, slaninu i stabljiku celera. Dinstajte oko 10 minuta i dodajte pelate, tikvicu i pileći temeljac. Kuhajte do vrenja. Dodajte ječam i kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.

Na kraju u juhu dodajte nasjeckano lišće celera. Fino i jednostavno varivo od ječma je gotov i spremno za posluživanje. Recept možete prilagoditi svom ukusu i obogatite ga začinima prema želji.

Ako želite varivo od ječma nije jako gusto dodajte još malo pilećeg temeljca. Fino varivo od ječma poslužite s kruhom i uživajte u ukusnim zalogajima.

Ovo varivo od ječma možete zamrznuti u hermetički zatvorenoj posudi do 2 mjeseca. Za ponovno zagrijavanje stavite juhu u lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta dok se ne zagrije.