Ova grčka salata jedna je od najpopularnijih na svijetu. Recept je jako jednostavan
Svoju nam je verziju ustupila Marijana Zlomislić (@unmondodisapori)
Ako ste ovih dana raspoloženi za lagani ručak koji će od vas tražiti minimalno vremena provedenog u kuhinji, stigli ste na pravo mjesto. Predlažemo vam da kušate grčku Dakos salatu, koja potječe s otoka Krete, a za koju se po internetu piše da je jedna od najpopularnijih i najomiljenijih na svijetu. Upravo je to blogericu Marijanu Zlomislić (@unmondodisapori) natjeralo da je isproba i sama. Kako je podijelila sa svojim pratiteljima, ostala je oduševljena time koliko je ukusna u svojoj jednostavnosti. Njezinu verziju recepta donosimo vam u nastavku.
Grčka Dakos salata (za dvije osobe)
Sastojci
150 g cherry rajčica
150 g većih rajčica
1/2 manjeg ljubičastog luka
10ak kalamata maslina
Dresing
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
1 žličica svježeg origana (može i peršin)
2-3 prstohvata soli
2-3 prstohvata papra
Za serviranje
70 g feta sira
2 kriške kruha
Maslinovo ulje za kruh
Dodatno
Svježe začinsko bilje
Kapare po želji
Priprema
1. Kruh premažite uljem i prepecite na tavi s obje strane. Izrežite na kockice.
2. Veće rajčice narežite na kocke, a cherry prepolovite, kao i masline. Ljubičasti luk na tanke ploške narežite.
3. Za dresing pomiješajte maslinovo ulje, sok limuna, sitni sjeckani origano, sol i papar. Prelijte preko povrća i pomiješajte.
4. Prije serviranja dodajte po vrhu namrvljeni sir i hrskavi kruh. Dekorirajte dodatno po želji i po želji dodajte usitnjene kapare.
Napomena: Za ovu je salatu presudno koristiti slatke rajčice. Birajte vrste po želji.