interijer

Guinness Steak & Burger House je mjesto s dobrom klopom, a sada su preuredili prostor. Idemo u obilazak

FOTO: Armin Mezit - Dorado Photography

Popularni sarajevski Guinness Pub dobio je nedavno moderan i osvježen prostor. Evo što nam je o svemu rekao arhitekt Armin Mešić

Kultni ugostiteljski objekt, nekadašnji Guinness Pub u Sarajevu, smješten na adresi Ferhadija 28, nedavno je dobio novi, moderniji interijer. Za novo cool ruho zaslužan je Armin Mešić iz sarajevskog studija Fo4a Arhitektura koji kaže kako je bilo neophodno napraviti potpunu adaptaciju, posebice prizemnog dijela, gdje su uz novu dispoziciju uspjeli doći do optimalnog rješenja šanka i prostora za goste.

I dok je postojeće stanje Puba, sada imena Guinness Steak & Burger House imalo namjenu od dva nivoa, prizemni i podrumski dio, novim rješenjem napravljena su dva posve različita interijera s dva različita pristupa ugostiteljstvu.

“Prizemni dio je sada ‘brži’ s visokim sjedenjem i svjetlijeg, dnevnog ambijenta, dok je podrumski prostor restoranskog i ‘mirnijeg’ ambijenta sa zemljanim bojama i prigušenom rasvjetom. Dobar dio postojećeg namještaja smo uspjeli sačuvati ili bolje rečeno reciklirati, kao što su izvrsne barske stolice koje smo obojili u bijelo te stolovi koji su dobili izmjenu ploče s uramljenom bijelom keramikom u hrastov okvir” objašnjava Armin te dodaje kako i nova bijela fasada sada vizualno odvaja objekt od okruženja u kojem se nalazi.

Prilikom izvođenja bili su, kaže, ograničeni prostorom za toalet i pozicijom kabina tako da je bio veliki izazov optimalno i funkcionalno riješiti ove prostorije. “Sada obje kabine koriste zajednički prostor s umivaonikom što je ujedno primjer posebnog rješenja.” dodaje arhitekt.

Novo ruho naglašeno je i modernim elementima, teksturama i materijalima, u kojima se isprepliću bijela opeka, sive predimenzionirane pločice u kombinaciji s onima retro uzorka na samom ulazu, te maslinastozelena nijansa u korelaciji s plavom kada je riječ o sjedećim prostorima.

Kako bi se pak naglasila zaigranost samog prostora, a i nedostatak prirodnog svjetla u podrumskom segmentu, puno se računa, logično, vodilo i o rasvjeti koja je u svakom dijelu prostora pomno osmišljena i naglašena.

A kako izgleda popularno sarajevsko gastro okupljalište u novom izdanju donosimo vam u sklopu članka.