Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Novo mjesto

GUŠT Beauty Boutique je nova adresa koja okuplja isključivo hrvatske brendove kozmetike

Smješten je na Vrbanima, točnije Horvaćanskoj cesti 160

Novo mjesto

Novo mjesto GUŠT Beauty Boutique je nova adresa koja okuplja isključivo hrvatske brendove kozmetike

Smješten je na Vrbanima, točnije Horvaćanskoj cesti 160

U neposrednoj blizina Jaruna, otvoren je novi beauty boutique GUŠT koji je zamišljen kao specijalizirana adresa za prirodnu, čistu i eko kozmetiku isključivo hrvatskih proizvođača. Zamišljena je tako da iza svakog proizvoda stoji njegov tvorac s fotografijom, imenom i pričom, a nastanku brenda.

Oaza je to koju je osmislila Nina Kemenović te komentirala: “Hrvatski proizvođači imaju sreću da svoje proizvode mogu stvarati iz kvalitetnih organskih sastojaka još uvijek nezagađenih resursa naše zemlje. No njihove količine nisu velike, sirovina ovisi o vremenskim prilikama, a i sama je proizvodnja izazovnija. Kupcima je takve kvalitetne proizvode teže pronaći na policama, u što sam se i sama uvjerila godinama koristeći kozmetiku domaćih proizvođača.”

Nina Kemenović

Želja joj je bila okupiti proizvode koje je i sama testirala na svojoj koži i tako je krenula u akciju. “Željela bih da GUŠT postane spona između odabranih “boutique” proizvođača koji svoje proizvode pomno razvijaju, ali im se nije jednostavno probiti na tržištu, i kupaca kojima je važno što stavljaju na kožu i otkuda je proizvod stigao. GUŠT nije samo još jedno shopping mjesto, nego mjesto na kojemu ćete isprobati proizvod, dobiti preporuku, saznati tko stoji iza brenda i koja je njihova priča. Brendovi koji su u GUŠTu nisu globalni “laboratorijski” brendovi, brendovi u GUŠTu su velikim dijelom život onih koji ih stvaraju. Upravo sam se time vodila kad sam stvarala ovo mjesto po svom guštu.”

Aprive, Hvaroma, Matinata, Gesha, Moja oaza, Uchka i San kozmetika samo su neki od hrvatskih proizvoiđača koje ondje možete pronaći, a Nina ističe da su svi redom vrijedni pažnje i isprobavanja. Beauty ponudu upotpunjuju i odabrani modni brendovi kao što je Mustre, Indestructible, a kad je o nakitu riječ, ponudu upotpunjuju mirisni Lykke i fragilna Anka Jewelry. Za sve koji vole mirise u domu tu su i ručno rađene svijeće Zen Candles i Into The Wild Cutting Board daskice od bukve za čiju izradu nije srušeno nijedno stablo, te zaigrane List Living platnene posude, ilustracije i knjige za recepte. Gušt se nalazi na adresi Horvaćanska cesta 160, radno vrijeme je dvokratno: od 8 do 12 h i od 16 do 20 h radnim danom i od 8 do 13 h subotom, a sve novosti možete pratiti na službenom Instagram profilu.