Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

(Ne)zdrave navike

(Ne)zdrave navike Gwyneth Paltrow glavna je tema na TikToku. Otkrila je što jede i kako se njeguje pa zgrozila javnost

Gostovala je u podcastu The Art of Being Well u kojem se raspravlja o zdravom, smislenom životu - i postigla kontraefekt

FOTO: @gwynethpaltrow

Bivšoj glumici i lifestyle mogulu koja stoji iza platforme Goop, Gwyneth Paltrow, kontroverzne izjave nisu strane. Javno je pričala o tome kako odlazi na tretmane kroz koje parom tretira svoju vaginu kako bi je pomladila, na Goopu je, između ostalog, preporučila čitateljima da kupe dildo od 24-karatnog zlata čija je cijena prelazila 15 tisuća američkih dolara, a njezin se Netflix serijal The Goop Lab našao na meti kritika zbog promicanja proizvoda čije djelovanje nema nikakvo uporište u znanosti. Gwyneth Paltrow ovih je dana u fokusu javnosti, i to ponovno zbog svojih izjava vezanih uz wellbeing.

@dearmedia

#gwynethpaltrow shares her daily wellness routine on The Art Of Being Well, listen now 🎧 #wellnessroutine #healthandwellness #healthylifestyle #routines #goop #podcastclips

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Gostujući u podcastu dr. Willa Colea, The Art of Being Well, odgovorila je na niz pitanja vezanih uz svoju beauty i wellness rutinu. Na pitanje o tome što jede kroz dan, bez zadrške je odgovorila da dan počinje kavom, za ručak jede temeljac od kostiju, dok se za večeru pridržava načela paleo dijete i konzumira samo povrće. Korisnici TikToka brže bolje su joj pridali naziv ‘almond mom’, koji se odnosi na roditelje koje svoje nezdrave navike vezane uz hranu prenose djeci, i upozorili da režim ishrane koji ona opisuje graniči s poremećajem prehrane. Dodatno, Paltrow je istaknula kako joj je jako važno pratiti režim detoksiciranja organizma, pa su se na TikToku raspisali o tome kako, s obzirom na to da već desetljećima priča o detoksu, u njenom organizmu više ni ne postoji nešto što bi trebalo detoksicirati.

Osim toga, mnogi su komentirali i to da s ovim jelovnikom ne bi imala energije ni za sat vremena kvalitetnog treninga, koje tvrdi da redovito odrađuje. Našao se tu još pokoji bizarni moment, poput onog u kojem je pričala da prima rektalnu terapiju ozonom (da, to što ste pročitali) kako bi povećala razinu kisika u krvi, pa se većina komentatora ponovno složila u jednom – Gwyneth Paltrow je poznata osoba s kojom se nemoguće poistovjetiti, ali, daleko važnije, i osoba koja pod krinkom brige o zdravlju, zapravo promiče iznimno nezdrave navike.