Gastro specijal

Hungry Mile i pjevačica Nela Đinđić skuhali su nam prefini ručak. Umak od kikirikija je sve

U gastro specijalu “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ poznati food influencer priprema brza i zdrava jela, daje recepte i preporuke. U trećoj epizodi specijala u goste mu je došla pjevačica Antonela Nela Đinđić. Evo što joj je pripremio – i naučio o kuhanju pomoću vrhunskog posuđa Delimano FiveStar Legend vakumskog ekstraktora MultiFresh

Iako volimo glas Antonele Nele Đinđić, ovoga puta nismo joj dali da pjeva. Vlasnica novog singla Melodrama zbog toga nije bila – melodramatična. Sasvim suprotno. Bila je oduševljena što s Hungry Miletom može – cijeloj redakciji Super1 – skuhati nešto fino, zdravo i ukusno. I, da, naučiti neke trikove oko pripremanja delicija.

“Tijekom tjedna ne stignem kuhati, ali zato sve nadoknadim vikendom”, kaže Nela koja je od Hungry Mileta između ostalog naučila kako se brzo i jednostavno čisti paprika te kako se uz pomoć revolucionarnog vakuumskog ekstraktora MultiFresh može doslovce u sekundi napraviti senzacionalno ukusan umak od kikirikija.

Recept za jelo Kao wok

Sastojci:
400 g piletine, bijelo meso ili otkošteni zabatci
2 crvene paprike (najbolje roga ali može i neka druga)
1 srednji poriluk
2 tikvice
2 velike mrkve
1 pakiranje staklenih/rižinih rezanaca
maslinovo ulje, sol, papar
Umak:
150 g prženog/slanog kikirikija
5 – 6 žlica soja sosa
2 – 3 žlice čili sosa (ili više, ovisno koliko ljuto volite)
komad đumbira (veličine oraha)
1 limeta
peršin ili korijander list (svježi)
Upute:

1. Piletinu izrežite na trakice, pa ju u manjoj zdjelici začinite sa soli i paprom.
2. Pripremite povrće: mrkvu i tikvicu ogulite, papriku očistite od sjemenki, a poriluk uzdužno prerežite i dobro operite između listova. Sve povrće izrežite na tanke trakice.
3. Na dobro zagrijanu tavu Delimano FiveStar Legend stavite nekoliko kapi maslinova ulja i dodajte mariniranu piletinu. Pržite ju kratko dok se ne zatvori sa svih strana, kad je prepržena izvadite ju na tanjur i ostvarite sa strane.
4. U istu tavu ćemo postepeno dodavati povrće; krenuvši od tvrđeg. Prvo dodajte mrkvu koju pržite minutu – dvije, onda dodajte i poriluk kojeg s mrkvom pržite još minutu. Njima dodajte papriku, i nakon minutu i tikvice. Sve dobro promiješajte i kratko pržite dok povrće malo ne omekša. Po potrebi dodajte malo vode, vrlo malo samo da se povrće ne bi palilo.

5. U međuvremenu pripremite rezance: u većem loncu zavrijte vodu i pripremite rezance po uputama na pakiranju.
6. Kad ste pripremili sve povrće, maknite ga s vatre i dodajte mu od prije pripremljenu piletinu i kuhane rezance, te sve dobro izmiješajte. Ostavite sa strane dok pripremite umak.
7. U vakuumski ekstraktor MultiFresh dodajte kikiriki, soja sos, čili sosa po želji, komad narezanog đumbira i svježe cijeđeni sok limete. Blendajte dok se svi sastojci lijepo ne povežu.
Serviranje:
U tanjur prvo stavite “wok”, zatim po njemu žlicu umaka, pa pospite s kikirikijem i sjeckanim listićima peršina ili korijandera. Sve dobro promiješajte i uživajte.

Ne propustitie Super1 gastro specijal “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ u kojem food bloger pokazuj kako se pripremaju delicije uz pomoć vakuumskog ekstraktora MultiFresh i Delimano FiveStar Legend posuđa

Sadržaj nastao u suradnji s Delimanom