PROMO

Istražili smo što vam je sve potrebno u kuhinji kako biste istaknuli svoje vještine i stvorili nove kulinarske priče

FOTO: PR

Fontignac nudi oštre i praktične noževe za sve potrebe u kuhinji

Kuhanje se u današnje vrijeme smatra pravom umjetnosti, baš poput poznate nam francuske kuhinje i njene dugogodišnje tradicije raznovrsnih okusa, načina pripreme i dekoriranja obroka. Mnogi smatraju kako je prvi i najbitniji korak dobra i osnovna kuharica pomoću koje će osoba naučiti razne recepte i tajne kulinarstva. Drugi korak je opremanje osnovnim priborom za kuhanje. Jedan od glavnih rekvizita u svakoj kuhinji je nož, a francuska robna marka noževa Fontignac u svojoj širokoj ponudi nudi izvanredno oštre i praktične noževe za sve potrebe u kuhinji.

Francusko kulinarstvo prepoznato je u cijelom svijetu, te se francuska kuhinja smatra jednom od najvažnijih gastronomija na svijetu. Prepoznatljivi su po svojim proizvodima poput maslaca, sireva, mesa, ali ponajviše povrća. Upravo zato su noževi Fontignac nastali u suradnji s poznatim francuskim stručnjacima kako bi amaterima i profesionalcima olakšali samu pripremu i proizvodnju ukusnog jela širom svijeta.

Priprema jela ovisi o priboru kojim se obrok priprema, stoga svi malo iskusniji u kuhinji poznaju noževe i prepoznaju njihovu namjenu. Mi vam donosimo različite vrste noževa za različite tehnike rezanja omiljenog nam povrća. Rezanje povrća na kockice služi rezanju povrća za jušna jela i francusku salatu. Ljubitelji povrća i jela od povrća ovom se metodom koriste gotovo svakodnevno, pa je iznimno bitno osigurati si nož za pravilno rezanje. Za rezanje povrća na kockice zasigurno vam je potreban kuharski nož. Riječ je o standardnom višenamjenskom kuhinjskom nožu s oštricom od 200 mm koji se može koristiti za sjeckanje i rezanje gotovo svega što trebate za kuhanje.

Rezanje na trakice ili štapiće, tehnika julienne, posebna je tehnika rezanja povrća na tanke i ujednačene trakice ili štapiće. Ova tehnika rezanja iznimno je poznata zbog čuvanja okusa povrća. Njome se profesionalci služe u svrhu dekoriranja tanjura i same prezentacije jela, a Santoku nož savršen je za sve zadatke u kuhinji – od rezanja ribe i mesa, sjeckanja povrća te mljevenja. Za razliku od kuharskog, santoku ima tanji rub što mu omogućuje preciznije korištenje i ujednačeno rezanje na trakice ili štapiće.

Lamelle ili rezanje na ploške tehnika je za one malo hrabrije s obzirom na to da je bitno ploške ujednačeno narezati. U slučaju neujednačenog rezanja, moguće je da se hrana neće dovoljno dobro termički obraditi, stoga pripazite kako i s čime režete vaše namirnice na ploške. Uz navedeni kuharski i santoku nož, koji mogu pomoći rezanju na ploške, bitno je imati i praktičan univerzalni nož koji omogućuje rezanje mnogo toga, dok je nož za guljenje savršen za guljenje, urezivanje i rezanje sitnih sastojaka.

Svi ljubitelji kulinarstva i gastronomije svjesni su da je priprema pola posla, i da je kvalitetan materijal pribora jedna od bitnijih stavki za zadovoljavanje svih potreba u kuhinji. Francuska robna marka Fontignac svojim kvalitetnim materijalom olakšava i pomaže pri pripremi i prirodnome i zdravom kuhanju. Noževi Fontignac danas nude suvremenu interpretaciju klasičnog noža. Izvanredno oštro i savršeno pomagalo kako za profesionalne tako i za amaterske kuhare željne istraživanja vlastitih vještina. Vrijeme je za stvaranje novih kulinarskih priča i uspomena u udobnosti vlastitog doma uz Fontignac set noževa.

Odaberite svoje favorite iz Fontignac vrhunske kolekcije noževa na petrol.hr i crodux.hr.