Jedva čekamo isprobati ovaj recept za katalonski puding. Uopće nije kompliciran
Dao nam ga je Darko Debić (@samo_jedan_griz)
Instagram i dalje obožavamo koristiti u svrhu otkrivanja novih recepata koje isprobavamo u slobodno vrijeme. Jedan takav ovaj smo put pronašli na Instagram profilu blogera Darka Debića. On je sa svojim pratiteljima odlučio podijeliti recept za nešto drugačiji puding – onaj s predznakom katalonski. Radi se o jednostavnom španjolskom pudingu s karameliziranim šećerom u koji Darko još dodaje nekoliko listova svježeg lovora. Cijeli recept čeka vas u nastavku (znamo da ga želite probati).
Katalonska krema
Sastojci
- 500 ml mlijeka
- 60 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žumanca
- 15 g škrobnog brašna
- korica pola limuna
- komadić cimeta u kori
- 3 lista lovora
- šećer za karameliziranje
Priprema
1. U lončić staviti 450 mililitra mlijeka, grubo narezanu koricu limuna, koricu cimeta i listove lovora. Staviti na vatru i ugrijati do vrenja, maknuti s vatre i ostaviti barem jedan sat kako bi se mlijeko aromatiziralo.
2. Žumanjke staviti u zdjelu za miješanje dodati šećer, vanilin šećer, škrobno brašno i razraditi uz dodatak pola decilitra mlijeka.
3. Iz lončića s mlijekom izvaditi začine, vratiti mlijeko na vatru, kada zakuha dodati smjesu sa žumancima, kuhati par minuta i uliti u vatrostalne posudice.
4. Kad se ohladi posipati s malo šećera i karamelizirati brenerom ili ispod gornjeg grijača u pećnici.