Vikend recept

Umjesto kruha od banane, ovaj vikend pripremite kruh od batata. Fantastičan je

Recept nam je dala Nina Gašpar (@lady.sarma)

FOTO: nina gašpar

Još se uvijek vrlo dobro sjećamo vremena života u izolaciji kad smo nenadano kolektivno izbrusili svoje pekarske i slastičarske vještine. Jedna od slastica koja se u to vrijeme najčešće, barem ako je suditi prema društvenim mrežama, pripremala jest banana bread, odnosno slatki kruh od banane. Sigurni smo tako da ste za njega već odavno pronašli svoj omiljeni recept, pa vam za ovaj vikend nećemo predlagati još koju njegovu varijaciju. Umjesto toga, ohrabrujemo vas da se okušate u pripremi kruha low carb kruha od batata, čiji smo recept pronašli na Instagram profilu Nine Gašpar (@lady.sarma). Popis sastojaka, kao i proces pripreme možete pronaći u nastavku.

Slatki low carb batat kruh

nina gašpar

Sastojci

  • 1 veći batat (oko 370 g)
  • 300 g bademovog brašna
  • 3 jaja
  • 3 žlice eritrita
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica sode bikarbone
  • prstohvat soli

Za posip

  • 1 šaka badema i/ili lješnjaka
  • 1 žličica eritrita
  • 1 žličica cimeta

Priprema

1. Skuhati batat u kori, oguliti i pustiti da se ohladi.
2. Zgnječiti batat, dodati jaja pa sve dobro sjediniti.
3. Dodati brašno, eritrit, cimet, sodu i sol. Laganim pokretima sjediniti smjesu.
4. Smjesu prebaciti u kalup za kruh obložen papirom za pečenje.
5. Posuti smjesu s krupno nasjeckanim bademima i lješnjacima te s eritritom i cimetom.
4. Zagrijati pećnicu na 180° C i staviti peći 40 min.
5. Prije rezanja, pustiti da se kruh ohladi.