Velika vijest

Maša Salopek, jedna od najboljih slastičarki svijeta, iz Hiše Franko prešla je u Cap Aureo

U timu velike slovenske chefice Ane Roš provela je pet godina

FOTO: weekend food festival

Čakovčanka Maša Salopek, koja je 2021. ponijela titule najbolje pastry chefice svijeta prema izboru The Best Chef Awards, vraća se raditi u Hrvatsku. Kako je putem Facebook profila potvrdio konzultant Hrvoje Petrić, koji surađuje s Hišom Franko, ali i brojnim hrvatskim renominiranim restoranima, Salopek nakon pet godina napušta tim velike slovenske chefice Ane Roš i prelazi u rovinjski Cap Aureo. U Rovinju će raditi uz bok chefu Jeffreyju Velli, a preuzela je poziciju pastry chefa.

Upravo smo u Rovinju, na pretprošlom izdanju Weekend Food Festivala, i napravili veliki intervju sa Salopek, u kojem je dala naslutiti kako joj predstoji vrijeme profesionalnih promjena. U svom je radu Salopek fokusirana na mikrolokaciju i sezonske namirnice, stavke koje se od Kobarida, gdje se nalazi Hiša Franko, do Rovinja drastično razlikuju. Veselimo se vidjeti na koje će je sve načine inspirirati Istra, a cijeli intervju s njom možete pročitati ovdje.