Maša Salopek, jedna od najboljih slastičarki svijeta, iz Hiše Franko prešla je u Cap Aureo
U timu velike slovenske chefice Ane Roš provela je pet godina
Čakovčanka Maša Salopek, koja je 2021. ponijela titule najbolje pastry chefice svijeta prema izboru The Best Chef Awards, vraća se raditi u Hrvatsku. Kako je putem Facebook profila potvrdio konzultant Hrvoje Petrić, koji surađuje s Hišom Franko, ali i brojnim hrvatskim renominiranim restoranima, Salopek nakon pet godina napušta tim velike slovenske chefice Ane Roš i prelazi u rovinjski Cap Aureo. U Rovinju će raditi uz bok chefu Jeffreyju Velli, a preuzela je poziciju pastry chefa.
Upravo smo u Rovinju, na pretprošlom izdanju Weekend Food Festivala, i napravili veliki intervju sa Salopek, u kojem je dala naslutiti kako joj predstoji vrijeme profesionalnih promjena. U svom je radu Salopek fokusirana na mikrolokaciju i sezonske namirnice, stavke koje se od Kobarida, gdje se nalazi Hiša Franko, do Rovinja drastično razlikuju. Veselimo se vidjeti na koje će je sve načine inspirirati Istra, a cijeli intervju s njom možete pročitati ovdje.