Mislite li da je palenta pomalo dosadan prilog, izazivamo vas da što prije probate ove recepte
Mogu vam poslužiti i kao ideja za samostalni obrok
Često se volimo vratiti jelima na kojima smo odrasli, uz određena unapređenja u sastojcima i tehnikama. Isto nam se tako često dogodi da nas jela koja smo nekad davno smatrali dosadnima ili ne pretjerano ukusnima, u odrasloj dobi ugodno iznenade. Jedno od takvih jela su i žganci ili palenta, koju odavno više ne percipiramo kao nešto što jedemo bez entuzijazma. Neovisno o tome uživate li i vi u palenti ili ne, vjerujemo da će vam naši današnji prijedlozi recepata biti od koristi. Neke od vas će, sigurni smo, potaknuti da joj pružite još jednu priliku, dok će drugima otkriti neke nove načine pripreme koje vrijedi testirati. Zapečena ili s dodatkom svježeg ili dinstanog povrća, u nastavku provjerite recepte poznatih kuhara koji ne ostavljaju prostora za pogreške.
Zapečena palenta s rajčicama prema receptu Gordona Ramsaya
Palenta s blitvom prema receptu Carle Lalli Music
Palenta sa šumskim gljivama prema receptu Gennara Contalda
Kremasta palenta s lukom i češnjakom prema receptu Billa Parisija
Palenta aromatizirana muškatnim oraščićem s parmezanom prema receptu Saše Vukića