GASTRO

Morate probati ove recepte za blagdanski punč od jaja. Mogli biste zaboraviti na kolače

FOTO: shutterstock

Priprema se brzo i jednostavno

U gotovo svakom američkom božićnom filmu pije se punč od jaja (eggnog). Riječ je o slatkom napitku koji kod nas još uvijek nije toliko popularan, iako smo baš ovih dana vidjeli da ga nude neki zagrebački restorani, ali i pokoja kućica na adventu. Sasvim je moguće da ga još nikad niste probali, a još je manji broj onih koji su punč od jaja pokušali napraviti sami, kod kuće. Budući da je riječ o doista iznimno ukusnom, kremastom napitku, ovim vas člankom želimo ohrabriti da se okušate upravo u tome. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka koje uglavnom svi imaju u svojim hladnjacima, a ako radite alkoholnu verziju, trebat će vam i rum ili burbon. Jednom kad napravite svoj domaći punč, upozoravamo vas, moglo bi vam se dogoditi da zaboravite na kolače – i neće vam biti krivo, U nastavku vam donosimo detaljne video recepte za punč od jaja uz koje će on uspjeti baš svaki put.