Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.
FOTO: matija vuri / ladiesandgentlemen
by Matija Vuri

Sezona vjenčanja

Nakon prvog dejta na Sljemenu znali su da se ne žele više razdvajati. Magdalena i Tin ispričali su nam svoju priču

Zagrepčani Magdalena i Tin vjenčali su se u ljeto 2022. godine, a za Super1 prepričavaju sve detalje

Sezona vjenčanja

Sezona vjenčanja Nakon prvog dejta na Sljemenu znali su da se ne žele više razdvajati. Magdalena i Tin ispričali su nam svoju priču

Zagrepčani Magdalena i Tin vjenčali su se u ljeto 2022. godine, a za Super1 prepričavaju sve detalje

by Matija Vuri
FOTO: matija vuri / ladiesandgentlemen

Magdalena i Tin, oboje su odrasli u Zagrebu i rade u FMCG industriji. Tin radi u prodaji, a Magdalena u marketingu. Njihova ljubavna priča počela je negdje tamo 2018. godine na vjenčanju zajedničkih prijatelja. “Moja srednjoškolska prijateljica se udavala za njegovog najboljeg prijatelja i Tin im je bio kum. Prvi naš susret se dogodio ispred crkve prije samog vjenčanja. U nekom trenutku mi je Tin prišao na vjenčanju i krenuli smo pričati o bezbroj različitih tema i shvatili da imamo jako puno sličnih stavova, razmišljanja i bucket list želja”, započinje Magdalena. Toliko su se unijeli u razgovor da je on umalo zaboravio svoje dužnosti kuma pa su ga nekoliko puta tražili i pozivali da se pridruži mladencima. “Mislim da se već onda dogodio neki klik među nama i počele rađati međusobne simpatije. Na vjenčanje sam došla prehlađena, tako da mi je u toku večeri pukao glas i nisam više mogla govoriti. No svejedno kada sam htjela otići s vjenčanja, Tin mi nije dopustio, već me smjestio za stol mladenaca i donio čaj.”

Matija Vuri

Tako je s mladencima ispratila zadnje goste. Tin je sve razvozio kući, prvo mladence, a onda i nju. “Kako ne bi sve bilo jednostavno, priča je dobila obrat; ja sam njegove prijedloge o novim susretima odbila, dvaput. Džentleman, kakav je, a i lukavac, dao mi je svoj broj u slučaju ako se ikada predomislim.” Kaže da se opametila nekoliko tjedana kasnije te mu se sama javila. “Prvi dejt nam je bio na Sljemenu, na snijegu i trajao do sutradan ujutro. To jutro smo oboje došli na posao nenaspavani, ali bilo je jasno da se više nećemo razdvajati.”

Matija Vuri

Njihovo vjenčanje je održano 13. kolovoza 2022. godine u Zagrebu u Riverside Gardenu. “Samo planiranje vjenčanja je krenulo spontano, nekoliko mjeseci nakon zaruka, bez ikakve žurbe i jasne vizije dana vjenčanja. Tako da ni datum vjenčanja nismo ciljano birali, nekako nam se čini da je on odabrao nas.” Riverside je bio njihov prvi izbor za lokaciju jer im se jako svidio taj kalifornijski štih i prekrasno zelenilo golf terena. Dodaju da je velika prednost izolacija od gradske gužve, dok si i dalje u Zagrebu. U trenutku prvih sastanaka preostalo je svega nekoliko slobodnih termina tijekom srpnja i kolovoza. “Kako su nam se gotovo svi najvažniji trenuci dogodili upravo 13. u mjesecu – znali smo da je to naš datum.”

Kasnije se, kaže Magdalena, pokazalo odlično imati vjenčanje tijekom ljeta i godišnjih odmora s obzirom na obitelj i goste koji su dolazili iz inozemstva, a Tinu gotovo cijela obitelj živi u New Yorku. “Planiranje je krenulo tako da nismo znali od kud krenuti. Pinterest i bespuća interneta su bili moj najbolji prijatelj, a onda su s vremenom krenule i inspiracija i neke naše ideje. Znali smo da želimo što više personaliziranih detalja – od pozivnica do outfita. Htjeli smo vjenčanje koje odiše nama i našom pričom, a opet da je sve povezano u jedinstvenu cjelinu.”

Matija Vuri

Prvo su odabrali fotografa jer se Magdalena davno zaljubila u talent i rad Matije Vurija (@ladies_and_gentlemen_weddings), a srećom, i Tin je bio njime oduševljen tako da je to bio brz i jednostavan odabir. “Kada je on pristao sudjelovati krenuli smo birati i ostalo. Cvjetne aranžmane i cijelo uređenje prostora je radio Marko iz Pollak Flowers, koji je nakon jednog inicijalnog telefonskog razgovora kreirao viziju vjenčanja o kojem sam samo mogla sanjati. Htjela sam elegantne dekoracije i prostor pun cvijeća.”

vuri matija

Nije se odlučila za bijelo cvijeće i dekoracije već su se poigrali zlatnim detaljima kako bi sve bilo malo veselije i s više dimenzije u samom prostoru. “Osim dekoracije prostora, Marko je organizirao i dekoraciju unutrašnjeg i vanjskog prostora crkve te moj buket, revere i ukrašavanje auta. Na kraju nam je on bio zadužen i za koordinaciju vjenčanja te nam je sa svojim timom uvelike olakšao cijeli dan vjenčanja. Surađivali smo i s divnim Vjenčanushama koje su nam pomogle oko nekoliko bitnih detalja, a najvažnije, povezale su nas s Markom iz Mr. President 1961, od kojega smo unajmili oldtimer. To je bio Mercedes iz 1961., a vozio nas je u njemu na dan vjenčanja.” Oduševljeni su bili i Amorosama, prekrasnim vokalima koje su uljepšale samu ceremoniju vjenčanja i čiji su ih glasovi ganuli do suza u više navrata. Vjenčano prstenje su pronašli u zlatarnici Aurum, gdje je Tin kupio i njezin zaručnički prsten, a čijom su uslugom i susretljivošću bili oduševljeni.

vuri matija

“Što se tiče vjenčanice, za razliku od mojih prijateljica i većine žena koje poznajem, nisam imala konkretnu ideju ili sliku što želim. Royal Bride je bio prvi salon u koji sam ušla je na kraju bio i salon u kojem sam isprobala haljinu prema kojoj sam kod njih dala šivati svoju vjenčanicu s nekim svojim preinakama. Vjenčanicu sam birala među posljednjim elementima i nisam osjećala nikakav pritisak da ju moram čim prije pronaći za razliku od svih oko mene koje je već lagano prala panika.” Tin je svoje odijelo dao izraditi kod Ivice Klarića, a cipele je radio u Fidelio Tailored Clothing prema vlastitim zamislima. Tinu je za godišnjicu veze, nekoliko mjeseci prije vjenčanja, naručila iz SAD-a gravirane manžete s njegovim inicijalima pa je njih nosio na vjenčanju.

“Moje vjenčane Badgley Mischka cipele sam vidjela preko Pinteresta. Kako su trebale doći iz SAD-a, dvoumila sam se i ipak pokušala pronaći ovdje neke druge cipele. No, nijedne nisu odgovarale ni bojom ni izgledom uz moju vjenčanicu. Na kraju sam odlučila okušati sreću i naručila željene cipele online koje su stigle nekoliko dana prije vjenčanja i savršeno su se uklopile bojom uz moju vjenčanicu.” Uz to su dali personalizirati Air Jordan tenisice pa su se u njih presvukli da bi lakše izdržali plesanje do dugo u noć. Frizure su prepustili onima kod kojih se i inače redovni klijenti, Magdalena u DLM Studiju, a Tin ekipi iz Fulira. Za šminku se pobrinula Sonja, poznatija kao Sonjche s kojom Magdalena kaže, nije pogriješila.

vuri matija

“Što se tiče pozivnica, imali smo nekoliko različitih – akrilne, papirnate i digitalne, koje nam je prijatelj dizajnirao prema našoj ideji i poklonio kao vjenčani dar. Ono čega se Tin najviše bojao bio je prvi ples i trema pred gostima, no Marko i Antea u plesnoj školi Lijeva i Desna su nam dokazali da nitko nema dvije lijeve. Tin je na kraju bio glavni plesač na našem vjenčanju.” Na sam dan vjenčanja Magdalena se spremala s mamom i vjenčanom kumom u apartmanu hotela Esplanade. “Tako sam odlučila najviše zbog toga što sam htjela da spremanje bude mirno i opušteno, da mogu imati first look s tatom ondje i fotografiranje jer estetika prostora hotela zaista nešto posebno.”

vuri matija

Naravno, nisu očekivali da će sve u danu ići glatko taj dan jer neke stvari su nepredvidive. “Na ono na što se nikako nismo pripremili je vrijeme koje je, usred ljeta, iznenada promijenilo temperaturno godišnje doba pa smo u tjednu vjenčanja doživjeli nagli pad temperatura i kišu te pravu jesen. Na sam dan vjenčanja jutarnja je temperatura bila oko 10 stupnjeva i bilo je izrazito oblačno sa slabom kišom. A onda se odjednom iza podne razvedrilo, temperatura je porasla i na kraju smo svi bili presretni što nismo imali uobičajenu sparinu na koju smo navikli u kolovozu.” K svemu tome, dodaje, imali su najljepši zalazak i iskoristili ga za fotografiranje te dobili predivne golden hour fotke.

 

Matija Vuri
Matija Vuri
vuri matija
Matija Vuri
vuri matija