Začini i povrće uvijek su u prvom planu
Pratite li domaće i strane food blogere, vrlo ste vjerojatno već uočili da spominju ime Yotama Ottolenghija, izraelskog kuhara s londonskom adresom, autorom brojnih uspješnih kuharica i čovjekom u čijim se restoranima uvijek traži mjesto više (u njegovoj slastičarnici na Notting Hillu gdje kao pastry chefica radi Hrvatica Monika Kos). Njegovo kuhanje odlikuju moćni, nezaboravni okusi, koje postiže korištenjem doista velike količine različitih začina, a umjesto mesa i ribe, njegova se jela uglavnom baziraju na sezonskom povrću.
Iako sam nije vegan, njegova je misija kroz kuhinju Bliskog istoka na kojoj je odrastao, pokazati kako jela na bazi povrća mogu biti savršeno dostatna i ukusna. Prije nekoliko je mjeseci, na opće oduševljenje brojnih obožavatelja, pokrenuo YouTube kanal Ottolenghi Test Kitchen kroz koji sa svojim suradnicima nastoji pomoći gledateljima u odgovoru na vječno pitanje, ono što je za večeru. Izdvojili smo nekoliko koji su nam se učinili najzanimljivijima, a u isto vrijeme ne previše zahtjevnima, a o kojima se radi, provjerite u nastavku.