Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

TV PREPORUKA

TV PREPORUKA Oskarovka Jennifer Lawrence u napetom trileru Crveni vrabac i još par dobrih filmova za vikend

Uz ove filmove trebaju vam samo kokice i topla dekica

Ako vam da se ovog vikenda ne da van i samo, poput nas, želite odmarati, a pritom i zabaviti se, nema boljeg načina od dobrog filma, a ovih dana ih ima nekoliko. To su “Paterno”, “Crveni vrabac”, “Zločesti dečki”, “Jurski park III” i drugi.

Paterno, HBO2, subota, 20.50 sati

https://www.youtube.com/watch?v=K-5tlNS8O3Q

Film prati Joea Paterna s Penn Statea u razdoblju nakon seksualnog zlostavljanja Jerryja Sanduskog. Nakon što je postao trener s najviše pobjeda u povijesti sveučilišnog nogometa, Paternova je ostavština došla u pitanje te je bio prisiljen suočiti se s pitanjima institucionalnih propusta u odnosu na žrtve.

Jurski park III, TV1000, subota, 21 sat

Dr. Allan Grant (S. Neill) je paleontolog koji je cijeli svoj život posvetio iskopinama. Tri godine nakon incidenta u InGenu, Alan vodi jedan smireni i sretan život daleko od dinosaura, barem onih živih. Njegovu svakodnevnu rutinu prekidaju milijunaš Paul Kirby (W. H. Macy) i njegova bivša žena Amanda (T. Leoni) s nemoralnom ponudom.

Knjiga ljubavi, Cinestar TV, subota, 21.05 sati

Nakon slučajne smrti svoje slobodoumne trudne žene Penny, povučeni arhitekt Henry bori se pronaći smisao u svom životu i radu koji ga je nekoć posve zaokupljao. Dok nastavlja raditi na kući koju su on i Penny gradili zajedno, Henryja privuče tajanstvena mlada bjegunka Millie, o kojoj je Penny često govorila da bi joj pomogla.

Crveni vrabac, HBO, nedjelja, 21 sat

https://www.youtube.com/watch?v=RFtnz4IV0lI

Radnja se odvija u suvremenoj Rusiji, a prati život Dominike Egorove. Dominika je puno toga. Predana kći koja će zaštititi svoju majku pod svaku cijenu. Prima balerina koja je zbog ozljede morala prekinuti svoju karijeru. Protiv njezine volje naređeno joj je da se prijavi u Sparrow School, tajnu obavještajnu službu koja obavještava mlade ljude da koriste svoje tijelo i um kao oružje.

Zločesti dečki, FOX, nedjelja, 21 sat

Miami je poznat kao glavni centar za distribuciju droge. Marcus Burnett (M. Lawrence) i Mike Lowrey (W. Smith) su dva policajca iz Odjela za narkotike kojima je povjeren nemoguć zadatak. Naime, netko je počistio 100 milijuna dolara vrijedan heroin iz policijskog skladišta i policija ima 72 sata da riješi slučaj, u suprotnom će ga osramoćena morati predati federalnim vlastima.

Moćna Afrodita, Pickbox, nedjelja, 21 sat

Sportski novinar Lenny i njegova supruga, galeristica Amanda posvoje dječačića kojeg nazovu Max. Kako dječak raste, sve više dolazi do izražaja njegova darovitost te Lenny želi saznati tko su mu biološki roditelji. Uspije doznati ime dječakove majke – Linda Ash. No kad ju upozna, shvati da je ona porno glumica. Isprva šokiran, Lenny se sve više zbližava s Lindom te počne utjecati na nju.

Čovjek na mjesecu, AMC, nedjelja, 22 sata

Andy Kaufman od ranog djetinjstva pokazuje predispoziciju za elokventno izražavanje, izmišlja anegdote, uživljava se u svaku priču i gestikulira, kao da ima publiku pred sobom. U mladosti počinje nastupati u cabaret barovima u New Yorku. Na jednom od nastupa upozna poznatog menadžera Georgea Shapira, koju mu nakon nastupa ostavi svoju posjetnicu. Kaufmana u ovom biografskom filmu tumači Jim Carrey.