GASTRO

Ova tri recepta za Halloween koktele zbilja morate isprobati. Izgledaju jako fora i jednostavno se pripremaju

FOTO: kyryll ushakov/Unsplash

Pronašle smo nekoliko recepata za ultimativne jesenske koktele koji, ako to želite, mogu izgledati i pomalo jezivo

U koktelima obično najviše uživamo tijekom ljetnih mjeseci, ali to nije pravilo. Danas vam donosimo tri recepta za prave jesenske koktele, koji će odgovarati nižim temperaturama, i koje ćete, po želji, moći prilagoditi tako da budu prigodni i za proslavu Halloweena. Vodili smo računa o tome da odaberemo one s različitim sastojcima i tipom alkohola, kako bi zadovoljili svačiji ukus, kao i tome da vas proces pripreme ne obeshrabri. Detaljne recepte koktela donosimo vam u nastavku.

Haunted Highball

Sastojci

30 ml vodke od vanilije
30 ml likera od bijele čokolade
30 ml white creme de cacao likera
30 ml half-and-halfa (kombinacija mlijeka i slatkog vrhnja)
malo likera od lješnjaka
crni marker za ukrašavanje čaša za posluživanje

Priprema

Za početak, i ovo mislimo ozbiljno, nacrtajte oči i usta na čaše u kojima ćete posluživati koktele i napunite je čašom. Sve sastojke stavite u odvojenu čašu, dobro ih promiješajte (ako imate shaker, stavite sve u njega) i prelijte u prvu čašu, s ledom. I to je sve!

The Deathly Hallows

Sastojci

50 ml silver tequile ili Mezkala
70 ml soka od brusnice ili šipka
15 ml likera od naranče
15 ml soka od limuna
1 žličica javorovog sirupa
malo piva od đumbira
timijan za dekoraciju

Priprema

Sve sastojke, osim piva od đumbira i timijana, stavite u malo veći vrč i pustite da se dobro ohlade u hladnjaku. Kad su dovoljno hladni, završite ih s kojom kapljicom piva od đumbira i ukrasite timijanom. Uživajte!

Blackberry Bourbon Smash

Sastojci

šećer u granulama (za obrub čaše)
korica jedne limete (za obrub čaše)
8 svježih kupina
7 listića mente
sok polovice limuna
1-2 čajne žličice meda
60 ml burbona
malo piva od đumbira

Priprema

Čašu obrubite šećerom i koricom limete prema uputama koje možete pronaći ovdje. U shaker za koktel ili veću staklenku kupine, mentu, med i sok limuna te ih gnječite da ispuste sokove, pa dodajte burbon. U obrubljenu čašu stavite led, a koktel izlijte preko njega. Dodajte još malo leda i piva od đumbira, nježno promiješajte, ukrasite mentom i poslužite.