Vikend recept

Ovaj se mramorni cheesecake uopće ne peče. Morate isprobati recept

Za njega je zaslužna Kristina Štriga (@cellulite_factory)

FOTO: Kristina Štriga

Već smo nebrojeno puta pisali o raznim varijantama popularnog cheesecakea i uvijek kad pomislimo da je vrijeme da se okrenemo nekim drugim tortama, pojavi se neki novi recept koji nas uvjeri u suprotno. Ovaj smo ga put pronašli na Instagram profilu Kristine Štrige (@cellulite_factory), koja ga je zamislila kao ‘mramornu’ varijantu s jagodama i bijelom čokoladom. Znamo da ste ga instantno poželjeli napraviti i vi, pa vam cijeli recept donosimo u nastavku.

No bake mramorni cheesecake

Kristina Štriga

Sastojci

Podloga
120 g mljevenih keksa
60 g otopljenog maslaca

Krema od jagoda
300 g jagoda
70 g šećera
2 žličice gustina

Krema od sira
500 g krem sira
100 g grčkog jogurta
120 g bijele čokolade
250 ml vrhnja za šlag
1 paketić mljevene želatine

Kristina Štriga

Priprema

1. Pomiješajte kekse i otopljeni maslac. Utisnite kekse u kalup promjera 20 centimetra i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

2. Jagode operite i nasjeckajte na komadiće. Prebacite u lonac ili tavu, dodajte šećer i kuhajte pet minuta. Maknite s vatre i usitnite štapnim mikserom.

3. Pomiješajte jednu žlicu vode i gustin te dodajte u jagode. Jagode vratite na srednje jaku vatru i nastavite kuhati još tri minute. Ostavite sa strane dok kremu.

4. U zdjelicu stavite želatinu i tri žlice vode, promiješajte i ostavite 10 minuta. Otopite bijelu čokoladu (na pari ili u mikrovalnoj), u nju ubacite nabubrenu želatinu i promiješajte da se želatina otopi.

5. U veću zdjelu dodajte krem sir, grčki jogurt i otopljenu čokoladu i miksajte dvije minute. Ulijte vrhnje za šlag i miksajte još tri do pet minuta na srednjoj jačini.

6. Izvadite podlogu iz hladnjaka i žlicom naizmjenično rasporedite kremu od sira i jagoda. Na kraju dugim štapićem napravite mramorni uzorak.

7. Stavite tortu u hladnjak i ohladite preko noći. Tortu poslužite dobro ohlađenu uz svježe jagode po želji.