Gastro vodič

Ovih 8 zagrebačkih restorana pripremilo je posebne menije za Valentinovo. Evo što nude

FOTO: Marko Miščević

Za sve koji još nisu isplanirali kako će provesti Dan zaljubljenih neki od zagrebačkih restorana s posebnom osmišljenim menijem mogao bi biti izbor. Parovima restorani Sol, El Toro, Beštija spremaju večere u sljedovima, od predjela u kojima vas očekuje cikla pečena u soli, hrskavih brizli do beef tartara. Za glavno jelo možete uživati u ribljem, mesnom, veganskom i vegetarijanskom meniju. Za kraj večere zaljubljenim parovima nude kolač od lješnjaka, mousse od karamele i libanonski desert. Sve o ponudi zagrebačkih restorana za Valentinovo pronaći ćete u vodiču.

SOL tapas na hrvatski

Sve popularniji tapas bar obilježavanje Dana zaljubljenih odlučio je spojiti sa svojom drugom godišnjicom. Povodom toga osmislio je prigodni meni koji se sastoji od cikle pečene u soli, profiterola punjenog dimljenim vrhnjem s mariniranom pastrvom i ikrom pastrve, tatarskog od simentalskog goveda s kremom od kravljeg sira, majonezom od ulja vlasca, ukiseljenim jablanovačama i dimljenim maslacem, pašticade u njoku, kroketa od skradinskog rižota i filea ribe s blitvom i krumpirom s usoljenom koricom limuna i confitom od češnjaka. Za desert će biti međimoreo i kolač od lješnjaka. Za večeru koja se poslužuje u tri vremenska perioda, u 19, 19.30 i 20 sati potrebno je ovdje rezervirati mjesto.

Adresa: Trg bana Jelačića 9
Cijena večere: 50 € po osobi

Aleksandar Selak

 

Restoran Tomassino

Chefovi Jeffrey Vella i Ivica Štruml su za Dan zaljubljenih osmislili specijalan jelovnik. Sastoji se od nekoliko sljedova, a u ponudi će se za predjelo naći bottarge ili hrskave brizle, za glavno jelo rižoto, artičoka, kroket od palente i zečje jetre, a za desert domaći kolači. Za odabir vina zadužen je Vlado Krauthaker. U zabavno-glazbenom dijelu večeri nastupiti će Bruno Rački Acoustic duo.

Adresa: Ulica kneza Borne 2
Cijena večere: 75 € po osobi

Marko Miščević

Al Dente

Jedno od mjesta na kojem zaljubljeni parovi mogu provesti romantičnu večer je Al Dente. Za sve koji žele uživati u talijanskim specijalitetima pripremili su valentinovski meni koji se sastoji od pića dobrodošlice i dva menija. Prvi uključuje Amuse Bouche, ribeye carpaccio, pizza fritta, raviolle i tomahawk s pireom od tikvice. Za desert spremaju mousse od mliječne čokolade i malina. Na drugom meniju se nalaze Amuse Bouche, ceviche, pizza fritta, ravioli, rižoto od škampa, a za desert mousse od mliječne čokolade i malina. Rezervacije se vrše na broj 099/2222 155.

Adresa: Bogovićeva 5
Cijena večere: 55 € po osobi

Sandro Lendler

Beštija

Svi koji ove godine odluče večer s voljenom osobom provesti u Beštiji neće ostati razočarani. Njihov chef osmislio je poseban meni koji se za početak sastoji od tri predjela, beef tartara, jakobovih kapica i parfaita od gljiva s ketchupom od ljubičastog luka i orasima. Za glavno jelo sprema kokota, velute od špinata s pireom od komorača s grilanom ćimulom od kelja, filet mignon s krumpirom fondant i cavolo nero pire te steak od cvjetače. Za slatki kraj večere tu je krema od bijele čokolade s jamom od naranče, čokoladna žemlja s hrskavac od čokolade. Svoje mjesto trebate rezervirati na broj 091/922 8861.

Adresa: Masarykova 11
Cijena večere: 60 € po osobi

Marko Miščević

Byblos

Libanonski restoran je za sve parove željne isprobavanja novih okusa pripremio romantičnu večeru s tri opcije mesnom, vegeterijanskom veganskom. Sastoji se od salate, tri vrste meze, hummusa, baba ghanouja i mahammare, glavnog jela s više ponuda, s piletinom, teletinom te veganskim ili vegetarijanskim jelom te slatkog libanonskog deserta. Svoje mjesto rezervirajte na vrijeme na broj 01/ 7702 096.

Adresa: Teslina 4
Cijena večere: 30 € po osobi

Aleksandar Selak

El Toro

Za Valentinovo je poznati zagrebački restoran odlučio složiti dva menija. Prvi meni se sastoji od aromatične riže u panko mrvicama, s kečapom od gljiva u kremi od peršina i indijskog oraščića. Slijedi tuna tartar, za glavno jelo je brancin, a za desert mousse od maline. Drugi meni je mesni, a započinje isto kao i prvi s aromatičnom rižom. Slijede beefsteak tartar, picancha steak, a za desert čokoladna dekadencija. Rezervacije mjesta su na broj 099/613 2926.

Adresa: Fra Filipa Grabovca 1
Cijena večere: od 45 do 50 € po osobi

Aleksandar Selak

Il Secondo

Još jedan restoran u kojem Valentinovo možete provesti uživajući u novim okusima s voljenom osobom. Bogati meni kojeg kojeg su pripremili sastoji se od tri predjela za dvije osobe, quichea s lardom crne svinje, bresaolom i dimljenom ricottom, vitelle tonnate i millefoglie hrskavog krumpira, creme fraiche i ikre pastrve. Iz bogate ponude glavnih jela izdvojili bi grdobinu u panko mrvicama s prženim krumpirom, domaće ručno rađene cappellette punjene patkom te pečeni file brancina s krustom od španjolske kobasice Chorizo. Za desert su spremili dva moussea, od karamele i pistacije. Termini za rezervaciju večere su od 17, 19 i 21 sat. Rezervacije su na broj 01/658 6609 ili na mail: ilsecondo.restoran@gmail.com.

Adresa: Avenija Dubrovnik 12
Cijena večere: od 45,50 do 58 € po osobi

@il secondo

Bistro Točkica

Pravi valentinovski meni vas čeka u Bistrou Točkica čemu svjedoče i nazivi jela koja će ponuditi svima koji si rezerviraju svoje moje na broj 01/3646 618. Na meniju će se naći Tatarski poljubac, Rižoto skradinske zaljubljenosti, Tournedos Romantique te Čarolija šumskog voća. Za one koji više vole morski meni tu su Zaljubljeni početak, Ples tartufa i fuža te Grdobina u zagrljaju buzare. Dva su termina koja možete rezervirati u 19 i 21 sat.

Adresa: Maceljska ulica 21
Cijena večere: 35 €

 

@bistro tockica