ZDRAVI I UKUSNI

Stalno nam se jede nešto na žlicu. Ove recepte, vjerujte, i vi morate probati

FOTO: Shutterstock

Čim počnu prvi hladniji jesenski dani počinjemo maštati o jelima na žlicu na kojima smo odrasli. Uvijek smo tako za tanjur dobrog poriluka, mahuna, kelja ili kiselog zelja na varivo, ali nemamo ni ništa protiv otkrivanja nekih posve novih okusnih varijanti. Uz klasike domaće kuhinje, u mjesecima pred nama smo tako odlučili pokušati pripremiti i pomalo egzotična variva, s namirnicama poput kokosovog mlijeka i đumbira. Mogu biti jednako krepka i ukusna, a razliku može učiniti i tek pokoji novi začin koji odlučite koristiti. Vodili smo računa da recepti koji vam danas predstavimo budu dovoljno jednostavni za pripremu i dovoljno različiti da zadovolje svačiji ukus. O kojima se sve radi, provjerite u nastavku.

Varivo od graha i svježeg kupusa s koprom

Marokansko varivo s lećom

Varivo s piletinom i povrćem

Varivo sa slanutkom i patlidžanom

Varivo od tikvica s mlijekom