GASTRO VODIČ

Pelegrini, Dvor, Marina... Ovo su top restorani Istre, Kvarnera i Dalmacije koje morate posjetiti

FOTO: Instagram/tmg creative

Na ova se mjesta trebate zaputiti ako vam je restoranska ljestvica podignuta jako visoko

Na našu veliku sreću, unatoč neizvjesnoj situaciji sa širenjem koronavirusa, ugostiteljski objekti diljem zemlje ponovno rade relativno normalno, uz nužno poštivanje epidemioloških mjera. Danas smo vam odlučili predstaviti mali vodič kroz one koji kritika ne prestaje hvaliti, orijentirane prema visokoj kuhinji i nesvakidašnjem restoranskom iskustvu. O kojima se sve radi i gdje se nalaze, provjerite u nastavku.

Marina, Novigrad

U Istri se uglavnom dobro jede, a posebno se cijene restorani koji domaću kuhinju podižu na neku novu razinu. Chefica Marina Gaši iz godine u godinu dokazuje kako se predani rad i trud uvijek isplate.

San Rocco, Brtonigla

Tražite li destinaciju za kratki vikend izlet, razmislite o posjetu San Roccu, hotelu i restoranu koji će vas u isto vrijeme očarati interijerom, eksterijerom, ali i promišljenim menijem.

Monte, Rovinj

Prvi hrvatski restoran s Michelinovom zvjezdicom ovih je dana, nakon tjedana iščekivanja, napokon ponovno otvorio svoja vrata. Sudeći prema prvim kritikama, ondje se jede bolje nego ikad.

Cap Aureo, Rovinj

Najambiciozniji restoran smješten u velebnom Grand Hotel Parku svakako je Cap Aureo, koji vodi chef Jeffrey Vella. Tražite li istinsko hedonističko gastronomsko iskustvo, u kombinaciji s bajkovitim okruženjem, predlažemo da se uputite upravo u ovaj restoran.

Plavi podrum, Volosko

Pogled na more, ugodna terasa te vrhunski morski specijaliteti razlog su zbog kojeg se gosti uporno vraćaju u restoran Plavi podrum. Nađete li se ovog ljeta u blizini Opatije, svakako ga posjetite.

Draga di Lovrana, Lovran

Još jedan restoran koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom, ali i vjerojatno najljepšim pogledom s terase. Nakon odlaska chefa Denija Srdoča, kuhinju je preuzeo iskusni Zdravko Tomšić.

Konoba Boba

Na otoku Murteru svi znaju za ovu konobu, koja je odavno prerasla taj pojam. Chef i vlasnik, Vjeko Bašić, 2018. je proglašen chefom godine po izboru Gault&Millaua, a ističe se po korištenju lokalnih namirnica i morskim delicijama.

Boškinac, Novalja

Prekrasni ambijent, potpuni mir, entuzijazam vlasnika i uvijek promišljena karta jela, ali i vina, razlog su zbog kojeg se gosti u ovaj restoran na Pagu uvijek iznova vraćaju.

Pelegrini, Šibenik

I ovaj se restoran može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom, ali i stalnom potražnjom za mjestom više. Chefa Rudolfa Štefana domaća struka često ističe kao najboljeg od najboljih, a otiđete li ondje na ručak ili večeru, brzo ćete doznati i zašto.

Dvor, Split

Kultni splitski restoran prije nekoliko je mjeseci kuhinju odlučio podići na višu razinu, pa je za chefa kuhinje tako postavio Hrvoja Zirojevića, koji je prethodno kuhao na Palmižani, u restoranu i beach baru Laganini.

LD, Korčula

Chef Marko Gajski široj je publici postao poznat kao natjecatelj jednog kulinarskog showa. Godinama nakon, uz naporni rad i stalno učenje, restoranu LD, čija je filozofija korištenje namirnica koje ih okružuju, donio je prvu Michelinovu zvjezdicu.

360, Dubrovnik

Nađete li se u Dubrovniku i u potrazi ste za ultimativnim iskustvom uživanja u visokoj kuhinji, obavezno posjetite baš ovaj restoran, koji chef Marijo Curić iz sezone u sezonu čini sve boljim i boljim.