Pet načina za pripremu kremaste tjestenine bez korištenja vrhnja
Pronašli smo vrlo jednostavne, ali efektne recepte
Pronašli smo vrlo jednostavne, ali efektne recepte
Kad sljedeći put poželite pripremiti tjesteninu za ručak ili večeru, i želite da umak bude kremaste teksture, razmislite o tome da isprobate jedan od recepata iz ovog članka. Danas vas nastojimo potaknuti na kuhanje s nešto više sastojaka, za bolji okus, ali i nutritivnu vrijednost jela. Drugim riječima, potaknuti vas da kuhate bez vrhnja za kuhanje ili kiselog vrhnja. Baš kao što vrhnje za kuhanje ne ide u rižoto, već se kremoznost postiže maslacem i puštanjem škrobi riže koje se postiže miješanjem, tako ni kremasti umaci za tjesteninu ne traže nužno vrhnje. Što sve umjesto njega možete koristiti, provjerite u jednostavnim, ali efektnim receptima koje vam donosimo u nastavku.
Tjestenina s gustim umakom od povrtnog temeljca i zobenog mlijeka
Tjestenina s umakom od pečenih paprika i indijskih oraščića
Tjestenina s umakom od avokada i pesta
Tjestenina u umaku od rajčice i tunjevine
Tjestenina s carbonara umakom