Omlet s gljivama odlično će funkcionirati kao doručak, ručak, međuobrok ili večera. Znamo i kako ga najlakše pripremiti
Jaja su jedna od onih namirnica koje većina uvijek ima u svojim hladnjacima, i koriste se u nebrojeno mnogo recepata. Kako, s druge strane, počinje i sezona gljive, posve je logično da smo krenule razmišljati o receptima koji povezuje ove dvije namirnice.
Naravno, ima ih na tisuće, ali danas smo se odlučile fokusirati na pripremu omleta s gljivama. Lutajući bespućima YouTube video recepata, pronašle smo sve od onih najjednostavnijih koji uključuju tek jaja, malo ulja, gljive, luk i začine, do onih razrađenijih u kojima se okus oplemenjuje većim brojem drugih namirnica. Trik je, slažu se svi koji dobar omlet znaju pripremiti, u tome da jaja pečete točno onoliko koliko treba, kao i to da baratate tehnikom preklapanja omleta. Jednom kad to savladate, slobodno se prepustite eksperimentiranju s receptima koje vam donosimo u nastavku.
Omlet s porilukom i gljivama
Omlet s gljivama i šunkom
Omlet s gljivama i krem sirom
Omlet s gljivama prema receptu Jamieja Olivera
Omlet s gljivama prema receptu Gordona Ramsayja