GASTRO

Pet recepata za uvijek savršeno sočne fritule

Fritule 22.01.2019., Zagreb - Fritule s narancom i cimetom.

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
FOTO: Sandra Simunovic/PIXSELL

Pronašle smo nekoliko provjerenih recepata za jednu od omiljenih slastica u doba niskih temperatura

Ove godine, čini se, zimu nećemo provoditi uz tople fritule i kuhano vino u centru grada. Advent će se održati u nekom posve drugačijem izdanju, a nama ostaje da se, nakon kruha od banane, konačno specijaliziramo i za pripremu tradicionalnih zimskih slastica. Tražite li neku relativno jednostavnu s kojom možete početi, savjetujemo vam da razmislite o fritulama. U pravilu se rade od prženog tijesta, likera (ili rakije) i korice limuna te ih se posipa šećerom u prahu, no većina ih preferira u kombinaciji s čokoladnim preljevom.

Osnovni se recept može nadograđivati prema osobnom okusu, pa se fritule, primjerice, pune kakvim nadjevom ili aromatiziraju sastojcima poput cimeta ili naranče. Za slučaj da ih još nikad niste probali sami napraviti, savjetujemo vam da pogledate jedan od ovih nekoliko provjerenih video recepata koje smo pronašle na YouTubeu.