Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

PROMO

PROMO PlayStation Hrvatska surađuje s Tekstilno-tehnološkim fakultetom na izradi replike kostima Aloy

Heartbeat torta, macaronsi u obliku srca i valentinovski brest

FOTO: PlayStation

Studenti TTF-a sudjeluju u izradi kostima popularne PlayStation junakinje

Povodom proslave današnjeg izlaska igre Horizon Forbidden West, dostupne na konzolama PlayStation 4 i PlayStation 5, sa zadovoljstvom objavljujemo da PlayStation Hrvatska surađuje s Tekstilno-tehnološkim fakultetom (TTF) Sveučilišta u Zagrebu na izradi replike kostima Aloy, glavne protagonistice igre.

Screenshot

Horizon Forbidden West je dugo očekivani nastavak Horizon Zero Dawn, hvaljene igre koja je osvojila brojne nagrade i prodane u više od 20 milijuna primjeraka, što je čini jednom od najprodavanijih igara za PlayStation 4. U igri Horizon Forbidden West, Aloyina potraga za vraćanjem reda i ravnoteže u svoj svijet podsjetnik je na važnost očuvanja prirode i biološke raznolikosti na planeti Zemlji u godinama i desetljećima koje dolaze. Inspirirani svijetom Horizon Forbidden Westa, studenti TTF-a željeli su poslati poruku podrške održivosti za bolju budućnost kroz izradu Aloyine odjeće od održivih, ekološki prihvatljivih materijala, uz detaljni 3D ispis zaštitne opreme koja je sastavni dio kostima.

Voditeljica projekta, prof. Irena Šabarić sa Sveučilišta u Zagrebu rekla je: “S filmskom industrijom i hrvatskim kazalištima već godinama surađujemo, tako da je suradnja s PlayStation Hrvatska bila nešto sasvim prirodno. Naši studenti bili su oduševljeni što su imali priliku surađivati na ovom projektu jer mnogi od njih igraju igre u slobodno vrijeme, a PlayStation je za njih više od igre, dio je hrvatske kulture. Očigledno je da se gaming izjednačio s ostalim oblicima kulture i zabave i naš fakultet je odlučio prihvatiti trend i uvesti nove mogućnosti obrazovanja.”

Na izradi kostima sudjeluju studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće – Tena Omerović, Ivana Škaper, Valentina Ferenčak i Nikolina Tufekčić, u sklopu kolegija Projektiranje odjeće. Svaka od njih izradila je dio kostima pod nadzorom, vodstvom i mentorstvom asistentice Franke Karin i prof. dr. Irene Šabarić, predstojnice Zavoda za dizajn tekstila i odjeće dok je prof. Slavica Bogović bila zadužena za 3D ispis.

Pratite nas na našim društvenim kanalima za konačno otkriće kostima u narednim tjednima: PlayStation Hrvatska Facebook, PlayStation Hrvatska Instagram, TTF Facebook i TTF Instagram. Horizon Forbidden West sada je dostupan na PlayStation 4 i PlayStation 5 konzolama. Za više informacija pogledajte PlayStation blog.