Pravo je vrijeme za pripremu zimske salate. Morate probati ovu s pečenom ciklom i batatom
Recept smo pronašli na blogu Tihane Kelin, Svijet čudesa
Salate se, kao glavna jela, redovito jedu kroz sva godišnja doba – s iznimkom zime. No, zapravo ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bogate i hranjive salate ne biste mogli ručati ili večerati i tijekom hladnijih mjeseci. Naravno, sastojci će biti drugačije, a namirnice prilagođene sezoni, ali rezultat će biti jednako ukusan. Danas vam tako predstavljamo recept za zimsku salatu s pečenom ciklom i batatom koji smo pronašli na blogu Tihane Kelin, Svijet čudesa, a koji je predstavila i putem svog Instagram profila. Recept za ovaj brzi, jednostavni i nadasve hranjivi obrok donosimo vam u nastavku.
Zimska salata s pečenom ciklom i batatom
Sastojci (za dvije porcije)
- 3-4 šake sezonske salate(radič, rukola)
- 2 cikle
- 2 batata
- 2 šake kuhanog slanutka
- dalmatinska mješavina začina
- curry mješavina začina
- maslinovo ulje
- aceto balsamico
- humus
Priprema
1. Ciklu oprati, začiniti maslinovim uljem pa zamotati u aluminijsku foliju i ispeći u pećnici.
2. Batat ispeći u kori.
3. Kad su cikla i batat pečeni, pustiti ih kratko da se ohlade, pa ih oguliti i narezati na kockice.
4. Kuhani slanutak procijediti, začiniti curry mješavinom začina i kratko popeći na tavici.
5. Salate oprati i očistiti pa složiti na dno zdjele i začiniti dalmatinskom mješavinom začina i acetom.
6. Na salatu staviti pečene kockice cikle i batata, slanutak i humus.