FOTO: Aleksandar Selak

Probrali smo dileme koje nas u redakciji svakodnevno muče. Evo kako ih rješavamo

O PreKrašnim dilemama i nagradama za male životne pobjede

Slatki test

Probrali smo dileme koje nas u redakciji svakodnevno muče. Evo kako ih rješavamo

O PreKrašnim dilemama i nagradama za male životne pobjede

FOTO: Aleksandar Selak

S dilemama se susrećemo gotovo svakodnevno, bilo da se radi o onim banalnim vezanima uz muku biranja filma ili serije na streaming servisima, bilo da se radi o onim ozbiljnijima, poput promjene posla ili kupovine nekretnine. U redakciji imamo nekoliko astroloških blizanaca, pa iako nismo pretjerano od horoskopa, često se šalimo da su upravo oni razlog zbog kojeg se kod nas stalno o nečemu raspravlja, odnosno zbog čega su dileme prisutne na svakoj našoj pauzi za kavu, koja, naravno, počinje pitanjem – hoćemo li tursku ili instant.

Koliko god bismo nekad voljeli biti odlučniji, dileme kolegica često nas i dobro nasmiju, a ponekad i potaknu na dublji konstruktivni razgovor o nekoj temi kojoj inače ne bismo posvetili toliko pažnje. Zašto je nekoj od nas najvažnija stvar na svijetu prije dejta s frajerom donijeti čvrstu odluku o tome hoćemo li ići u kino ili na čašu vina najčešće zbog outfita, dok drugu jedino brine je li za produženi vikend bolje otići na more ili u planine, možda nikad nećemo saznati, ali ćemo se po putu otkrivanja zato barem dobro zabaviti.

Od izlaska na teren do vječnih socijalnih dilema

Konkretno, evo koje su nas sve dileme u posljednje vrijeme mučile i kako smo se njima izborili. “Sjedim na mjestu glavne urednice i to uglavnom podrazumijeva svakodnevni multitasking, od praćenja svih živih medija koje imam u bazi, preko razmišljanja i propitivanja što ćemo raditi mi kao tim pa sve do realizacije zamišljenih priča i projekata. Ono što me najviše muči uz to sve je izlazak na teren koji mi uvijek na neki način poremeti uredski ritam pa ponekad kad se vratim imam osjećaj da ne znam gdje sam”, započinje pričati naša urednica Veronika. No, sve se to brzo vrati u normalu kad posloži prioritete i uvijek se, dodaje, njezina odluka da istraži teren i napravi priču pokaže kao najbolja jer joj sugovornici daju neku drugu perspektivu, ispune je svježom energijom i podsjete na to koliko zaista voli svoj posao.

“Svoju dilemu rješavam tako da se guram i otiđem iz ureda. Već sam se pomirila s time da se neće ništa dramatično dogoditi ako me nekoliko sati nema za kompjuterom. Na kraju krajeva svi znamo da se život odvija vani i izvan zone komfora. Ako me netko treba, može me nazvati na mobitel, koji je u tim situacijama najčešće namješten na airplane mode”, poručuje.

Naša Ana, pak, mnoga svoja jutra započinje dilemom hoću li se ustati iz kreveta, otvoriti laptop i početi raditi ili je ipak moguće zanemariti čitav svijet, ostati u krevetu i maštati da je negdje daleko. “U tom me trenutku već deseti alarm prebaci u stvarnost i podsjeti da ipak imam ozbiljne obaveze i plaću koju je nekako potrebno zaraditi pa se dilema sama od sebe riješi, bez previše kalkuliranja. Nažalost. Jer vrlo bih rado o njoj mogla raspravljati satima, makar i sama sa sobom”, kaže.

Osim te dileme, javlja joj se i ona što raditi nakon posla u trenucima kada nema ništa isplanirano. Bira između tisuću mogućnosti – otići kod roditelja, zvati frendicu na kavu, uzeti knjigu u ruke i čašu vina, otići na neko novo mjesto s dečkom, isprobati neke nove recepte, spremiti kuću ili otići na trčanje. “I tako u nedogled, sve dok se jednostavno ne zavalim pred TV nakon dva do tri sata razmišljanja i sve ideje bacim u vodu jer se ipak nekako sjetim da sam previše lijena za bilo kakve akcije koje nisu pod ‘must do’ na programu. Previše cijenim one zen trenutke u kojima ne radiš apsolutno ništa, ni s kim, osim sam sa sobom i svojim mislima”, iskrena je.

O udobnosti vs. eleganciji i važnosti nagrada za trud

Aleksandar Selak

Petra je zadužena za praćenje beauty i modne scene pa se svakodnevno, poput mnogih, susreće sa “strašnim” problemom odabira modne kombinacije. “Neki, koji imaju život pod kontrolom, su tome doskočili planiranjem unaprijed pa se time rješavaju onog trenutka prije posla kada mi ostali stojimo ispred ormara i čekamo da nekim čudom dođe inspiracija. Ipak, većina nas spontano bira svoje outfite, a česta dilema u tom ranojutarnjem trenutku je – udobnost ili stil”, priča.

Osmosatno radno vrijeme, kaže, zahtijeva da se u odabranoj kombinaciji osjećamo ugodno i spremno za sve nenadane izazove i terenska snimanja. “Ne, ne idemo pješke na Sljeme, ali bilo bi ok da na kraju dana nemamo žuljeve. S druge strane, svakoga dana želimo se osjećati i – slatko. To, kao što znamo, ponekad zahtijeva neku modnu žrtvu. Ipak, ako ćemo, iskreno, u mojem slučaju često prevlada prvi zahtjev udobnosti pa odabir uglavnom pada na traperice, klasični T-shirt i tenisice. Da, jako maštovito, znam! Ali funkcionira”, poručuje.

Urednica gastro rubrike, Ema, očekivano u središtu svojih dilema ima hranu. “Oduvijek sam čvrsto vjerovala u sistem nagrađivanja. Kao mala sam za dobre ocjene od roditelja dobivala sladoled, igricu ili nešto treće, a u odrasloj dobi odlučila sam da ću nagrađivati samu sebe. Ako već nitko drugi neće. Nakon uspješno odrađenog projekta, pa čak i treninga ili online edukacije volim se počastiti dobrim obrokom ili slasticom, a moja najčešća dilema glasi kako se odlučiti samo za jedno”, priča.

Kako njezin posao uključuje isprobavanje raznih gastro noviteta na tržištu, zbog čega u teretani mora biti redovitija nego što bi voljela, tako joj se jedna dilema ovih dana riješila sama od sebe. “Iza redakcije su dosta dobri mjeseci i odlučili smo se nagraditi kušanjem nečeg baš finog – osam različitih PreKrašnih kolačića. Bez grižnje savjesti, bez dileme”, odlučna je. U nastavku donosimo naš detaljni gastro test s dojmovima iz prve ruke.

PreKrašni kolačići s punjenjem od naranče djelomično preliveni čokoladom

Opis: čokoladni kolačići s 23 posto punjenja od naranče
Dojam redakcije: Osim s riječju preKrašni, ove je kolačiće najlakše opisati tako da zamislite naranču koja se topi u čokoladnom keksu. Stražnji dio je preliven čokoladom pa i tu imamo iznenađenje, a ova dobro poznata kombinacija okusa u našoj je redakciji oduvijek omiljena, i neovisno o tome što često pomislimo kako ćemo je se vjerojatno nekad morati zasititi, to se još nije dogodilo.

PreKrašni kolačići s punjenjem od višnje

Opis: čokoladni kolačići s 27 posto punjenja od višnje
Dojam redakcije: Čokolada i višnja su super par, pogotovo ako volite kiselija punjenja i općenito voćno čokoladne kombinacije. Podsjeća nas na Schwarzwald tortu, koja nije svima omiljena. Višnja i kakao ovdje nam se doimaju skladno, okusima dobro isprepleteno. Dok ne pronađemo takvu vezu, barem se možemo tješiti kolačićima.

PreKrašni kolačići s komadićima tamne čokolade

Opis: čokoladni kolačići obogaćeni komadićima tamne čokolade
Dojam redakcije: Svaka kombinacija koja s čokoladom donosi još malo čokolade kod nas je dobitna. Dvostruka čokolada nas je natjerala da zaboravimo sve dileme koje nisu vezane uz to koliko ovih kolačića je previše kolačića. Idealan keks za iskrene ljubitelje čokolade.

PreKrašni kolačići s punjenjem od jabuke

Opis: čajni kolačići s 27 posto punjenja od jabuke
Dojam redakcije: Okej, znamo da kolačići s jabukom možda nisu svačiji prvi izbor, ali uvjeravamo vas da ovima svejedno trebate pružiti priliku. Zamislite samo prhko tijesto pite punjeno slasnim jabukama i razmislite još jednom zašto biste ove preKrašne kolačiče nepotrebno diskriminirali.

PreKrašni kolačići s kakao punjenjem

Opis: čajni kolačići s 30 posto kakao punjenja
Dojam redakcije: Kakao, kakao i još malo kakaa. Svijetli slatki keks i kakao punjenje zvuči bazno, ali to ne znači da nije dobro. Uostalom, obične stvari su ponekad najbolje. A i možeš ih najviše pojesti.

PreKrašni kolačići s mliječnim punjenjem preliveni čokoladom i kokosom

Opis: kolačići s 25 posto mliječnog punjenja, 20 posto preljeva od čokolade, 3 posto kokos posipa
Dojam redakcije: U ovom se kolačiću puno toga događa, ali sve funkcionira točno onako kako bi trebalo. Fino mliječno punjenje, bogat okus čokolade pa još malo kokosa – ovo je savršen kolačiće za one dane kad kiša pada već peti dan zaredom, a vama su na poslu upravo uvalili još jedan projekt s kojim se nemate kad baviti.

PreKrašni kolačići s nougat punjenjem

Opis: čokoladni kolačići s 30 posto punjenja od lješnjaka
Dojam redakcije: Ako uopće postoji nešto što volimo više od same čokolade, onda je to čokolada s nougatom, odnosno lješnjakom. Kakao, mlijeko, lješnjaci. Nekima će možda ovaj keks biti pun okusa pa će ocijeniti da su mu dovoljna tek dva ili tri, a neki neće stati dok ne sliste cijelu vrećicu.

PreKrašni kolačiči s punjenjem okusa limuna

Opis: čajni kolačići s limunom i 30 posto punjenja s okusom limuna
Dojam redakcije: Svježina citrusa, milina kolačića – birajte što će vas prvo zavesti. Ako bismo morali pogađati, rekli bismo da bi limun odabralo manje ljudi nego čokoladu ili kakao. No, vjerujte nam, ovi kolačići s limunom su jednako dobri kao oni s čokoladom. Pogotovo onima koji uvijek biraju limun u desertima.


Sadržaj nastao u suradnji s Krašem.