GASTRO

Pronašli smo pet recepata za jako, jako ukusnu fritaju. I ne mogu biti jednostavniji

FOTO: tmg creative

Sezonsko povrće jedan je od najboljih dodataka ovom jelu

Jaja su odličan izvor bjelančevina, ali i namirnica koju većina gotovo uvijek ima u svom hladnjaku. Osim toga, spremaju se brzo i lako, zbog čega smo uvijek otvoreni prema isprobavanju novih recepata u kojima upravo ona vode glavnu riječ. Danas je odluka pala na istraživanje mogućnosti fritaje, tradicionalno istarsko jelo koje se priprema u Hrvatskoj, ali i Sloveniji. Mahom se priprema u toplijem dijelu godine, kad je sezona šparoga, cikorije, rajčice, svježih mladica češnjaka, ali i svježeg začinskog bilja koje obogaćuje okus. Kroz ostatak godine fritaju možete pripremati uz kobasice, pršut ili gljive, a kako se točno priprema i zašto je omiljena, provjerite kroz recepte koje vam donosimo u nastavku.

S divljim šparogama

Sa šampinjonima i paprikom

S krumpirom

Mediteranska fritaja

S lignjama i mladim lukom