Top recepti

Ove brownieje s orasima koji se ne peku želite isprobati prvom prilikom. Recept je prejednostavan

Čokoladni brownie s orasima nikad nije zvučao bolje

FOTO: shutterstock

Dobru slasticu nikad nećemo odbiti, ali priznajemo da ih nemamo baš uvijek volje raditi, odnosno nabavljati silne sastojke, vagati ih, paliti pećnicu ili provjeravati stupanj pečenja. Upravo smo zato danas odlučili potražiti recepte za brze kolače koji se ne peku, a koji se ujedno pripremaju od samo nekoliko jednostavnih sastojaka. Odlični recept za brownie s orasima koji se ne peče pronašli smo na blogu Eating Bird Food, a sve sastojke, kao i korake pripreme, možete provjeriti u nastavku.

Čokoladni brownieji s orasima koji se ne peku

shutterstock

Čokoladni brownieji s orasima – sastojci

  • 1 1/2 šalica oraha + za nadjev
  • 2 šalice medjool datulja bez koštica (može i druge vrste)
  • 4 žlice kakaa ili kakaa u prahu
  • 1 žličica vanilije ekstra
  • 1/2 žličice soli
  • 15 g tamne čokolade, otopljene s 1/2 žličice kokosovog ulja (po želji)

Čokoladni brownieji s orasima – sastojci

1. U sjeckalicu dodajte orahe, datulje, orahe, kakao prah, vaniliju i sol. Blendajte dok se smjesa ne sjedini i ne zalijepi. Ako se smjesa ne lijepi dobro, dodajte malo vode počevši s jednom do dvije žličice. Ponovo blendajte i po potrebi dodajte još vode. Količina potrebne vode ovisit će o suhoći vaših datulja.

2. Kalup za pečenje kruha obložite papirom za pečenje. Premjestite tijesto za brownie iz multipraktika u kalup i čvrsto utisnite tijesto u posudu rukama dok se tijesto ravnomjerno ne rasporedi.

3. Nakon što je tijesto ravnomjerno raspoređeno, utisnite komadiće oraha na vrh kolačića. Ako želite čokoladni preljev, otopite komadiće čokolade s kokosovim uljem i prelijte preko kolačića.

4. Stavite kalup u hladnjak da se brownieji (i čokoladni preljev) stisnu, 20 do 30 minuta. Izvadite iz hladnjaka, izrežite na osam komada i uživajte.