GASTRO

Recepti za sarmu koja uspije baš svaki put s trikovima koje morate znati

FOTO: shutterstock

Svako doba godine sa sobom donosi i tradicionalne specijalitete koje uz njega vežemo. Tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, posebice u sezoni blagdana, tako postoji niz jela bez kojih ih više ne možemo zamisliti. Jedno od takvih jela svakako je i sarma. I dok je iz djetinjstva većina nas pamti kao nešto smo bili primorani jesti danima i tjednima, danas nam takav scenarij nimalo ne pada teško. Upravo suprotno. A koliko domaćinstava, toliko je, vrlo vjerojatno i recepata za sarmu, kao i načina njenog konzumiranja. Koji je pravi omjer junećeg i svinjećeg mljevenog mesa, kako se meso najkompaktnije mota u listove kiselog zelja, koristiti ili ne rižu i kako, samo su neka od pitanja kod kojih dolazi do razilaženja mišljenja. Kroz detaljne video recepte koje smo pronašli na YouTubeu, nastojali smo vam olakšati potragu za odgovorima.

Prema receptu chefa Slavka Večerića

Želite li pripremiti sarmu prema pravilima struke, upravo ovaj recept trebate pokušati napraviti kod kuće. Postupak je jednostavan, a svaki korak je lijepo pojašnjen.

Prema receptu Saše Vukića

Na jednom od najpopularnijih hrvatskih cooking YouTube kanala možete pronaći i detaljni recept za sarmu. I on je vrlo klasičan, ali će vas korak po korak odvesti do sarme u koju se možete uvijek pouzdati.

Recept za sarmu sa kanala SOS Kitchen

Zašto koristiti plitki tanjur kod kuhanja sarme? Iz ovog korisnog videa naučite ovaj i još nekoliko zgodnih trikova.