GASTRO

Sad je pravo vrijeme da probate napraviti boršč, juhu od cikle koja funkcionira i kao glavno jelo

FOTO: Shutterstock

Jesensko jelo koje ćete iznova pripremati

Sve se više priča o tome koliko je važno i zdravo prehranu bazirati prema sezonski dostupnim namirnicama. Vodeći se upravo time, danas smo se odlučili baciti u potragu za receptima u kojima je naglasak na cikli, namirnici koju volimo u svim mogućim varijantama. Uz dobro poznatu i omiljenu ciklu na salatu, tu su brojna druga jela i recepti kojima vrijedi pružiti priliku. Među njima se ističe boršč, krepka juha od cikle koja potječe iz Ukrajine, a zastupljena je i u kuhinjama zemalja kao što su Rusija i Poljska.

Osnova ovog jela su temeljac od mesa i kostiju, cikla narezana na tanke prutiće te ostalo povrće, poput kupusa, luka, krumpira i mrkve. Boršč je idealno jesensko (i zimsko) jelo koje funkcionira kao samostalni obrok, a jednom kad ga se odvažite pripremiti, mogli biste se iznenaditi njegovim bogatim ukusom. Recepte za boršč na koje se možete osloniti donosimo vam u nastavku.

Prema receptu Tatyane Nesteruk

Prema receptu Natashe Kravchuk

Prema receptu chefa Johna

Prema receptu Marthe Stewart

Prema receptu Andyja s kanala Tasty (vege verzija)