Sad je pravo vrijeme da probate napraviti boršč, juhu od cikle koja funkcionira i kao glavno jelo
Jesensko jelo koje ćete iznova pripremati
Sve se više priča o tome koliko je važno i zdravo prehranu bazirati prema sezonski dostupnim namirnicama. Vodeći se upravo time, danas smo se odlučili baciti u potragu za receptima u kojima je naglasak na cikli, namirnici koju volimo u svim mogućim varijantama. Uz dobro poznatu i omiljenu ciklu na salatu, tu su brojna druga jela i recepti kojima vrijedi pružiti priliku. Među njima se ističe boršč, krepka juha od cikle koja potječe iz Ukrajine, a zastupljena je i u kuhinjama zemalja kao što su Rusija i Poljska.
Osnova ovog jela su temeljac od mesa i kostiju, cikla narezana na tanke prutiće te ostalo povrće, poput kupusa, luka, krumpira i mrkve. Boršč je idealno jesensko (i zimsko) jelo koje funkcionira kao samostalni obrok, a jednom kad ga se odvažite pripremiti, mogli biste se iznenaditi njegovim bogatim ukusom. Recepte za boršč na koje se možete osloniti donosimo vam u nastavku.
Prema receptu Tatyane Nesteruk
Prema receptu Natashe Kravchuk
Prema receptu chefa Johna
Prema receptu Marthe Stewart
Prema receptu Andyja s kanala Tasty (vege verzija)