GASTRO

Što kažete na carbonaru s kobasicom? Imamo recepte za drugačiju verziju omiljenog jela s tjesteninom

FOTO: Shutterstock

Jedna nova varijanta carbonare sa kobasicom jednako je jednostavna kao i originalni recept

Tjesteninu alla carbonara volimo jer nam za njezinu pripremu, koja uključuje i kuhanje tjestenine i pripremu umaka, treba samo petnaestak minuta i svega nekoliko sastojaka. Tradicionalni recept uključuje špagete, guanciale, jaja, papar te sir ribanac, a neki inzistiraju i na češnjaku. I dok nemamo apsolutno ništa protiv da ovaj klasik talijanske kuhinje u redovitim razmacima jedemo zauvijek, otvorenog smo uma i kad vidimo da brojni chefovi rade njezine malo drugačije inačice, htjet ćemo ih probati. Stoga, kad sljedeći put poželite tanjur dobre tjestenine, razmislite da odaberete carbonaru sa španjolskom chorizo kobasicom i slanutkom ili možda verziju s gljivama (pronašli smo i recept koji je tjesteninu zamijenio rižom). Bez brige, recepti koje vam predlažemo su otprilike jednako (ne)zahtjevni kao originalni, a okusom bi vas mogli ugodno iznenaditi. O kojima se sve radi, provjerite u nastavku.

Carbonara s chorizom i slanutkom

Carbonara bez mesa s peršinom i češnjakom

Carbonara s gljivama

Carbonara na rižoto

Veganska verzija carbonare