GASTRO TEST

Testirali smo kupovne makovnjače iz pekarnica. Jednoglasno smo odabrali favorita

Ugodno nas je iznenadila većina kušanog

FOTO: Aleksandar Selak

Ugodno nas je iznenadila većina kušanog

Ovaj tjedan smo u redakciji odlučili testirati makovnjače. Znamo da se ne mogu mjeriti s domaćima, ali svejedno smo odlučili saznati kakvo im je punjenje, ali i tijesto. Ciljano smo birali makovanjače iz šest poznatih zagrebačkih pekarnica; Dubravice, Mlinara, Pan-Peka, Bread Cluba, Dinare te Zdravljak Sršeka. U testiranju su ovog puta sudjelovali Veronika Švob, Latinica Martinis Filković i Aleksandar Selak, a ovo su njihovi dojmovi.

Dinara

Aleksandar Selak

Gdje: Preradovićeva ulica 1
Cijena: 12,50 kuna, 300 grama
Dojam

Veronika: Na prvu kad gledam presjek, punjenje mi izgleda siromašno. Ali zapravo mi je dobra, nije ni tijesto suho.

Latica: I meni je dobra. Mislila sam da ću osjetiti onaj poznati okus konzervansa kakav zna biti u proizvodima koji su tako pakirani, ali nema ga.

Aleksandar: Izgledala mi je suho i siromašno, ali na kraju je okus i meni dobar. Tijesto je pjenasto, što mi paše, nema previše maka, ali svejedno je dobra makovnjača.

Zdravljak Sršek

Aleksandar Selak

Gdje: Andrije Žaje 43
Cijena: 75 kuna, 600 grama
Dojam

Veronika: Odlična, čini se da već imam favorita.

Latica: Uh, ova mi je baš super. Osjetim rum, citruse, nadjev je sočan pa je i cijela makovnjača baš sočna. Mislim da će ovu biti teško nadmašiti.

Aleksandar: Slažem se sa svim. Posebno mi se sviđa taj okus limuna. Odlično!

Mlinar

Aleksandar Selak

Gdje: Ozaljska ulica bb
Cijena: 25 kuna, 500 grama
Dojam

Veronika: Ne znam kako da to kažem, ali meni ovo ima okus po banana breadu. Mak uopće ne osjeti, baca mi samo na bananu. Nije mi loše, da se razumijemo, ali ovo mi nije makovnjača.

Latica: Meni je čak okej, ali u odnosu na prethodne joj zamjeram što ipak mrvicu slađa.

Aleksandar: Okus mi je dobar, ali na slijepo ni ja ne bih pogodio da jedem makovnjaču. Kao i Veronika, osjetim bananu, možda čak i čokoladu. Čudno, ali fino.

Bread Club

Aleksandar Selak

Gdje: Trakošćanska ulica 42
Cijena: 100 kuna, 1000 grama
Dojam

Veronika: Odlična je, nije preslatka, teška je, sočna.

Latica: Jedna vrlo izdašna makovnjača, vidi se da se nije štedjelo ni na čemu. Sočna, meni jako dobro.

Aleksandar: Potpisujem sve. Jako ukusna, puno maka, podsjeća me na prave domaće makovnjače, bez nepotrebnih dodataka.

Dubravica

Aleksandar Selak

Gdje: Ozaljska ulica 81
Cijena: 450 grama, 25,50 kuna
Dojam

Veronika: Meni se sviđa kompaktnost tijesta, ali je nadjev definitivno mogao biti manje suh. Sve u svemu korektna makovnjača, mogla bih je opet kupiti ako mama ne ispeče svoju.

Latica: Slažem se s Veronikom, malo je suh mak, ali generalno je dosta dobra.

Aleksandar: Okus korektan, sve mi je dobro, ako trebam tražiti zamjerku, mak mi je nekako najdosadniji okus od ostalih probanih. Više je suh nego kod ostalih, ali je tijesto baš dobro.

Pan-Pek

Aleksandar Selak

Gdje: Ozaljska ulica
Cijena: 400 grama, 25,50 kuna
Dojam

Veronika: Trebalo je neko vrijeme dok sam došla do maka, ali mi je nadjev jako dobar. Osjetim čak rum i dovoljno je mokar pa opraštam tijesto koje mi nije baš najboljeg okusa.

Latica: Solidna makovnjača koja bi super pasala uz šalicu kave. Kupila bih je sigurno.

Aleksandar: Tijesto je sigurno drugačije nego u ostalima, osjetim blagu slanost. Ali mi je s makom u kojem se osjeti rum zapravo dosta dobra kombinacija.