Vikend recept

Ova torta od čokolade i kave izgleda predobro da biste je propustili, a recept je baš jednostavan

Pronašli smo ga Instagram profilu Marije Herjavić Jerkić

FOTO: marija.h.j

Čokolada i kava kombinacija su koju u slasticama viđamo sve češće. Kavu smo već zavoljeli u slasticama poput klasičnog tiramisua, ali volimo isprobavati i nove recepte u kojima upravo ona vodi glavnu riječ. Jedan takav pronašli smo i Instagram profilu Marije Herjavić Jerkić; riječ je o torti od čokolade i kave koja već na prvi pogled izgleda nevjerojatno primamljivo. A najbolje je što je recept, zapravo, dosta jednostavan. Provjerite ga u nastavku.

Torta od čokolade i kave

marija.h.j

Sastojci

4 jaja
200 g šećera
200 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
100 g mljevenih badema
50 g gustina

Krema
20 g bijele čokolade
500 ml slatkog vrhnja
250 g mascarponea
2 paketića 2 u 1 kave

Dodatno
kakao za posip
rum

marija.h.j

Priprema

1. Čokoladu i maslac otopiti te pustiti da se malo ohladi. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom, pa dodati čokoladu i maslac, te bademe i gustin. Smjesu izliti u kalup obložen masnim papirom i peći na 200 stupnjeva između 20 i 25 minuta.

2. Otopiti bijelu čokoladu i u njoj razmutiti 2 u 1 kavu, ili dodati jaču tursku kavu. Pjenasto umutiti vrhnje i mascarpone, pa kad se stegne, dodati čokoladu s kavom.

3. Ohlađeni biskvit malo poškropiti rumom, premazati kremom i posipati kakaom.