Novo mjesto

U četvrtak se u centru grada otvara Salo, udruženi projekt Cogita, Tvrtka Šakote i Petre Jelenić

Nudit će sve od kruha i peciva, preko kolača, do biodinamičkih vina i specialty kave

FOTO: Aleksandar Selak

Nakon mjeseci iščekivanja i odgađanja uslijed administrativnih komplikacija, u četvrtak, 12. siječnja, napokon se otvara Salo. Riječ je o sasvim jedinstvenom gastronomskom projektu iza kojeg stoji dobro uigrani tim Cogita, jedan od najcjenjenijih hrvatskih chefova, Tvrtko Šakota i vodeća hrvatska slastičarka, Petra Jelenić.

Smješten je na Opatovini, na samom uglu sa Skalinskom ulicom, a prema pisanju Kulta plave kamenice, nudit će sve od pekarskih proizvoda od svježe mljevenog brašna autohtonih žitarica fermentiranih prema Šakotinim recepturama, preko malih jela koja su se dosad mogla kušati samo u njegovom restoranu Nav (kao što su, primjerice, jagli, tradicionalna zagorska kukuruzna kaša), pa sve do Petrinih sezonalnih slastica i kolača.

Sve će se moći konzumirati na licu mjesta, a pekarski i slastičarski proizvodi moći će se naručiti i za van. Što se tiče pića, nudit će se specialty kava, ali i prirodna te biodinamička vina. Uz ultra popularni Broom 44, i Salo će, sasvim sigurno, doprinijeti prijeko potrebnoj revitalizaciji područja oko najstarije zagrebačke tržnice.

Detaljniji osvrt iz prve ruke donosimo vam uskoro.