NOVO MJESTO

U Koranskoj se otvorila Eateria, rooftop restoran, bar i prostor za evente. Prvi smo ga posjetili

FOTO: TMG Creative

Tena Majetić, koja stoji iza etabliranog Cateringa Majetić, krenula je u novi poduzetnički pothvat. Evo o čemu se radi

Širi centar grada postao je bogatiji za još jedno zanimljivo novo mjesto. Na adresi Koranska 2, sutra se otvara Eateria, koncept koji spaja restoran, bar i prostor za privatne evente koji se iznajmljuje po potrebi. Mi smo se, uoči otvorenja, našli s vlasnicom, Tenom Majetić, koja je u novu poslovnu avanturu krenula uz pomoć majke, Vedrane Hercigonje Majetić.

Ovaj se rooftop prostor sastoji od dvije gotovo identične prostorije s pedesetak sjedećih mjesta u svakoj te velikom terasom s koje puca pogled na grad, a na kojoj se nalazi još šezdesetak sjedećih mjesta.

Sandro Lendler

Kako nam priča, ideja se rodila iz želje da se prilagode novonastalim poslovnim okolnostima; prioritet je bio da se zaposlenicima iz njene tvrtke Catering Majetić ne podijele otkazi i da se nastavi s radom. Osim toga, nastavlja, htjela je zagrebačkoj publici ponuditi mjesto na kojem će moći pojesti obroke spravljene od vrhunskih kvalitetnih namirnica (mahom nabavljanih od domaćih OPG-ova), po pristupačnim cijenama.

Doručak, dnevna i à la carte ponuda

Tena Majetić i Vedrana Hercigonja Majetić
Sandro Lendler

Konceptualno se, kaže, nije htjela obvezati na jedan isključivi tip hrane ili ponudu, već postići da gosti ondje svaki put mogu kušati nešto drugačije. Dnevni meni sastojat će se od četiri različita jela, ovisno o sezonski dostupnim namirnicama, poput jela s mesom, tjesteninom, vegetarijanske opcije i variva, a sva će se jela moći naručiti i za van. Uz to, u ponudi će imati i dnevne salate koje funkcioniraju kao samostalni obrok, kao i dnevne juhe, koje se također mogu naručiti u to-go opciji.

Sandro Lendler

Ističe kako su se prije svega htjeli prilagoditi okolini; u zgradi u kojoj radi preko 700 ljudi, a okružuje ih na desetke drugih poslovnih prostora. Prije otvaranja su, stoga, proveli istraživanje navika i preferencija ljudi kako bi doznali što žele jesti, koliko brzo mogu čekati na pripremu i koliko se u restoranu uopće imaju vremena zadržati.

Sandro Lendler

Uz jela na dnevnom meniju bit će i onih à la carte pa će se ovdje tako uvijek moći pojesti dobar komad bifteka ili lososa. Osim što će se ovdje moći svratiti i samo na kavu ili kakvo drugo piće, u jutarnjim će se satima nuditi i doručak, koji uključuje smoothieje, zdjele s granolom, kroasane, sir i vrhnje koje nabavljaju na Dolcu, a tu je i bogata ponuda deserta, iz koje Tena Majetić izdvaja Sticky toffee puding koji im je na kućici na Adventu postao veliki hit.

Zdravi doručak (16 kuna)
Sandro Lendler

Treba spomenuti i još jednu zanimljivost Eaterie; na policama ćete pronaći i polugotova jela iz njihove kuhinje koje će se moći kupiti, poput šalše ili pesta od medvjeđeg luka, dobrog vina, maslinovog ulja i aceta balsamica…

Jednostavan, ali elegantan interijer koji se lako prilagođava prilici

Sir i vrhnje (18 kuna)
Sandro Lendler

Što se tiče uređenja interijera, Tena Majetić nam priča kako je za njega zaslužna ona sama. Kaže kako su joj interijeri velika strast, a iza sebe već ima nekoliko projekata, poput, primjerice, Caféa Gymnasium. Osnovna je ideja bila napraviti prostor u neutralnim bojama, koji se može lako prenamijeniti u sve od onog za svadbenu svečanost pa do prostora prezentaciju kakvog novog proizvoda neke tvrtke ili proslave rođendana.

Juha od buče (16 kuna)
Sandro Lendler

Tapete je, kaže, radila Josipa Maras/Studijo, dok su većinu detalja i ukrasa radili sami. Eateria će raditi od ponedjeljka do petka, u periodu između 8 i 18 sati, dok će se nakon 18 sati i vikendom moći iznajmiti za privatne evente.

Domaće štrukle (20 kuna)
Sandro Lendler